Lik mamma?



Moster Monica har skickat ett gammalt foto på mailen. Hon tycker visst att jag är fantastiskt lik mamma på den här bilden.

Dagens fynd





Den här härliga retro mössan hittade mamma åt mig på second hand igår. Riktig nostalgi (för mamma, alltså)! Hon köpte en badleksak också som låg oanvänd i förpackningen, så mössan fick hon med på köpet.

Min vagn





Titta vilken fin vagn jag fick av farfar! Det är en Brio Sitty, pappa valde färg. Men just nu sitter storebror i vagnen och säger:

"-Det är MIN vagn!"

På jakt efter vagn



Provsittning pågår

 

Vi har varit på Barnens Hus och tittat efter en ny vagn till mig.

Farfar´n





 

Farfar har kommit och hälsat på oss. Vi har varit och ätit lunch ute i solen och lekt i lekparken.

Dagens outfit



Prickig tröja (baby Gap) randiga byxor (Po.p)

Grilltime





  

Vi blev bjuden på grillning hemma hos Nedd och Mollie med familj. Storebror och Nedd sprang runt som två vildingar, toksmutsiga och med snoret rinnandes. Riktigt roligt såg de ut att ha!

Lunchpicknick







Mamma och pappa köpte pastasallad och åkte ut till våran tomt i Härke för picknick. Själv fick jag smaska i mig kall (eller mer ljummen..) gröt. Mums!


På Knallhatten







 

Personalen på storebrors dagis hade planering på förmiddagen så mamma hade extrainsats. Storebror blev jätteglad när vi dök upp, men var lika glad sedan när vi skulle gå hem igen.

Dagens outfit



Tunika (H&M) i strl 98 som jag använder som klänning

Fint väder= lekparken







  

Vi tog en tur till Björkbacka. Storebror år isglass och lekte med Axel!

Klädlös mamma



Har varit med mamma på Lindex som öppnar ny butik idag. De firar med en massa bra erbjudanden och mamma handlade en del kläder. Men bara till sig själv (otroligt!), både jag och storebror blev utan den här gången.

Hejdå, storebror







Tristan gick iväg till dagis imorse- med handväskan på armen och gubbhatten på huvudet.

Dagens outfit



T-shirt (Mexx), byxor (Lindex)

Cykeltur







y789
'pugtfrfrdfhyujkkui7yyhoå¨'
'
'ökhfvgfyhjuuuuuuu7uuuuuuuuy8888

Storebror har skrivit att han varit på cykeltur. Men det kanske blev för svårläst?

Huset fullt



 

 

Vi har haft besök här hemma på eftermiddagen. Tristans kompisar Amina och Nedd kom och hälsade på med sina småsystrar Emilia och Mollie.

Titta!



Titta vilket tjusigt collage vi fick på mailen! Det är snälla moster Monica som knåpat ihop det. Hon är väldigt duktig på att fota också, skulle vara så kul om hon kunde fota mig någon gång (kanske 1-årsfotografering tillsammans med storebror som blir 3 år då?)

Smilla?





På vägen hem träffade vi på Smillas hundkompisar, Kingen och Sambo.
"-Titta Smilla" sade storebror.

Bygga hus



Tristan gick runt med verktygslådan i högsta hugg när vi var på öppna förskolan.
"-Bygga hus", sade storebror.

Försäljaren



Storebror passar på att ha utförsäljning på sina leksaker innan det är dags för pyjamas och välling.

Älskade nappflaska



Oj som jag har snuttat på nappflaskan idag. Snart ska jag visst få prova välling också (men mamma vill nog dra ut på det ett tag till eftersom hon är rädd att jag inte ska vilja ta bröstet sedan...)

Premiär



Idag fick jag prova dricka ur nappflaska för första gången. Oh, det var spännande. Fast lite besviken blev jag ändå efter ett tag, eftersom det bara var vatten och jag som var så hungrig.

Dagens outfit



Body med nyckelpiga (Åhléns)

Men storebror då..



Nu har strumptjuven varit framme. Igen. Den här gången var det mammas strumpor som blev stulen.

Roligt att leka





Storebror och kusin Nova har lekt för fullt hela eftermiddagen här hemma. Oj, vilken fart det var på dom.

På spaning efter kossa mu





Vi har varit på Jamtli och firat mamma. Och kikat på djuren, såklart!

Storebror för två år sedan







  

  

Tristan 6 månader.

"Lollo"





Vi har varit på Volvo (eller "Lollo" som storebror säger) som hade stort jubileum idag. De bjöd bland annat på kakor och glass. Markoolio uppträdde, men det var Tristan inte alls intresserad av att lyssna på. Själv sov jag mig igenom hela spektaklet.

Dagens fynd



Mamma hittade ganska mycket kläder till mig när vi var på second hand idag med storebror. På bilden: body (Åhléns), byxor med mudd (Name It), rosa byxor (Po.p) och t-shirt (Mexx). Allt för 10 kr/plagget.

Lunch i solen





Mamma och pappa tänkte att vi skulle äta lunch på MAX idag. Men det var knökfullt med folk, så vi fick köra drive-in och äta hemma på altanen. Fast själv åt jag potatis och blomkålspuré istället för hamburgare.

Glassmannen









  

Pappa hade tid hos frisören, under tiden köpte mamma en glass till storebror och väntade med oss i en lekpark. Glassen blev verkligen uppskattad av storebror. Minst sagt.

Bort med tandtrollen





Storebror testar sin nya tandborste, som spelar "I´m a survivior" (Destinys child) när han borstar tänderna. Pappa tyckte nog att tandborstningen gick lite lättare än vanligt.

Ett fredagstrött gäng



Både mamma och pappa var SÅ trötta på eftermiddagen. Så det fick bli middag på café Torgbrinken. Sedan åkte vi på Barnens Hus, storebror fick en tandborste som spelar musik (recension kommer senare!)

Dagens outfit



Molntröja (Lindex) fodrade byxor (H&M)

Lek i lekparken





Mamma trotsade sin förkylning och gick ner med oss till Björkbacka lekpark.

Dagens outfit



Kramtröja (Po.p)

Finn ett fel



 

Storebror ville prova kläderna som mamma köpte idag. Sedan letade han fram min napp som jag aldrig vill använda. Den ville han visst också prova, fastän han aldrig använt napp.

Oh, vilket spännande halsband





Hi,hi.. nu kan Smilla glömma att få lugn och ro på dagarna. Så fort jag får sitta i lära-gåstolen tar jag sikte på Smilla, det är så spännande att få rycka lite i henne.

Dagens fynd





Mamma åkte på second hand på lunchen och kom hem med ett Fischer Price garage och kläder till storebror för sammanlagt omkring hundralappen. Skjortan är från Day Birger & Mikkelsen, jeansshortsen och linnet är från H&M.

Inspektören





  

Storebror inspekterade tomten.
"-Gol gävmaskin" sade han.

Åh, paket



Mamma och pappa kom med paket på sängen efter att jag sovit min förmiddagslur. Det var rara farmor som skickat namnsdagskort. Många pussar och kramar till solstrålen stod det. I paketet låg det en jättefin rosa tröja med moln på.. så fin! Tusen tack!

Karolina



Mammas barndomskompis Karolina med sin fina familj

Idag har jag namnsdag! Jag heter Karolina i andranamn eftersom mamma och pappa tycker att det är ett namn med karaktär, dessutom passar det fint ihop med Isa. Mamma tycker också särskilt mkt om namnet eftersom hennes barndomskompis heter Karolina och för att det finns i släkten. Mammas farmor var döpt till Gerda Karolina.

Dagens outfit



Röd klänning (Po.p) som jag fått i present av moster Monica. TACK!

Middag och skoinköp







  

 

Vi åkte på Törners och åt middag, sedan gick vi en sväng på stan för att köpa sandaler till storebror. Gissa om han var stolt när han fick betala och sedan bära kassen. Alldeles själv.

Fortsatt full fart



  

Mamma tänkte läsa tidningen, men nej, den ville jag ha. För att tugga på och riva i..

Slut på friden





Hi,hi,hi.. Nu kan mamma glömma att få sitta ned och äta frukost i lugn och ro. I minst ett år framåt.

Dagens outfit



Gitarr t-shirt (Mexx) efter storebror

För ett år sedan idag





I vecka 15

Mamma och storebror i soffan hemma hos "gammelmoster" Lena och Göran. Mamma var så stolt över att det börjat synas att jag växer där inne i magen.

Blir så trött av att leka..



.. och smutsig runt munnen av att äta korv.

På stugbesök





  

Vi har varit på en tur ut till Norderåsen och hälsar på hos Elias (med familj) i deras stuga. Storebrors dagiskompis Axel var också där.

Titt-ut!





Jag och storebror lekte titt-ut med mamma.

På besök







  

Vi har varit och hälsat på hos Amina och Emilia. Nedd och Mollie var också där. Det var fullt ös för storasyskonen, verkligen rock ´n roll. Vi småsystrar tog det lite mera lungt. Ammade och sov mest.

Dagens outfit



Jag fick också ett paket på posten igår! En dress (Zara baby) som mamma köpt på Tradera.

Rosa fiskar





  

Storebror ser så lustig ut i sitt cyklop att jag kiknar av skratt så fort han pratar. Han pekar på golvet och säger till mamma att han ska "titta rosa fiskar i vattnet".


Tack Farmor!



 

Storebror fick ett brev med ett paket i och ett "krya på dig" kort från rara Farmor. I paketet låg det tre små böcker som han kan sitta och bläddra i nu när han ska ta det lungt och vila.

Lekmatta





Är lite trist att inte kunna gå utanför dörren nu när storebror är sjuk. Men vilken tur att vi har en så bra lekmatta hemma!

Spännande läsning



Storebror är en flitig läsare av den här bloggen.

Dagens outfit



Idag blir det rosa från topp till tå. Klänning (Po.p) och strumpbyxor (Fix).

Lite piggare



Storebror har varit lite piggare under dagen, inte lika hög feber. Han fick till och med i sig en våffla till lunch. Med mycket glass.

Åh, så trött



Jag har varit på riskbarnsuppföljning på barnhabiliteringen. Eftersom jag fick en så tuff start i livet får jag gå på lite extra kontroller. Allt såg jättebra ut även denna gång, men lite trött blev jag allt. Fick ligga på en matta och leka med en massa nya spännande leksaker i en hel timme.

Dagens outfit



Tunika (Po.p) och jeans (H&M)

Slagen hjälte





Namnet Tristan betyder slagen hjälte. Han ser verkligen ut som en sådan nu, när han ligger på soffan med hög feber. Stackars storebror.

Hoppla





  

Jag fick sitta på en gummiåsna med jättesmaskiga öron på öppna förskolan idag!

Tjuv-Tristan





  

Nu har storebror varit i farten igen. Den här gången var det ett par strumpor och en sko som blev hans byte.

Spännande Smilla



  

Smilla är så spännande att titta på och känna på. Men det intresset är inte ömsesidigt. Smilla är inte det minsta intresserad av mig, hon ignorerar mig fullständigt. Enda gången jag får uppmärksamhet är när jag sitter i matstolen och blir matad.

Dagens outfit





Body och byxor (Lindex)

Dreggligt värre



 

Titta! Jag har fått en "dreggelklapp". Jag dregglar så mycket att jag blivit röd om huden, men nu kanske det blir bättre snart. 

Stör ej



"Nej, nej, lämna mig ifred!!"

Storebror hittade en spännande tågbana inne på affären och ville inte alls åka hem.

Godmorgon lillasyster





Storebror var så snäll och go och kom in till sovrummet och läste en saga för mig. Men efter ett tag ledsnade han och testade att kasta en skallra i huvudet på mig istället.

Buskörning







  

Vi hälsade på hos Nedd med familj. Storebror fick ta med sig sin Bobby Car så att han och Nedd kunde köra varsin bil.

Grillningspremiär



Storebror hade som vanligt stora problem med att sitta stilla.

Jamtli







   

 

Idag har vi köpt årskort för hela familjen på Jamtli. Det blir nog många turer dit i sommar. Vi tittade på djuren och hade picknick i gröngräset. Storebror blev lite skraj för kossorna, han tyckte nog att de var läskigt stora.

Nybadad storebror



Tristan var svart av smuts om både händer och fötter efter lek i sandlådan, så pappa fick slänga i honom i badkaret.

Dagens outfit



Idag kom storebror med på ett litet hörn. Body (Mini), byxor (Lindex) och jeansklänning (mini Gap).

Fullt ös i lekparken







   

Vi har varit till Björkbacka lekpark. Där träffade vi Tristans dagiskompis Harry.

Underbara vår





 

Åh vad härligt att få ligga på en filt ute på gräsmattan.

Från moster



Den här fina bilden på storebror och Nedd fick vi på mailen idag. Det är söta moster Emelie som har gjort den.

Storhandling pågår



Har surrat runt på Coop och storhandlat inför helgen. Imorgon blir det visst grillning!

Sleeping beauty



Passar på att sova lite skönhetssömn innan vi ska åka iväg. Mamma vill göra ett avbrott i helgstädningen och ta en tur på second hand.

Dagens outfit



Idag blir det kjol (Po.p) som jag fått låna av Amina

Vill vara fin





Mamma kom på storebror med att kleta ut mammas fotkräm. I ansiktet!

Kusin på besök







  

Kusin Nova kom och lekte med oss på eftermiddagen.

Lek hos Nedd



Vätskepaus



Kram, vännen

Vi har hälsat på hos Nedd med familj. När vi skulle åka hem sprang storebror fram och gav Nedd en jättekram.

Hälsning från Linnéa



Mamma tyckte att jag växt ur babysittern så hon gav bort den till Linnéa, som är en månad. Idag fick vi en hälsning via mailen, hennes händiga mamma har tagit bort tyget (det var lite bromsspår och kräkfläckar på det..) och sytt ett nytt. Mamma som inte ens kan sy fast en knapp som lossnat är mäkta imponerad!

Fikadags igen



Myser med Zenita



När vi ändå var i stan passade mamma på att fika med några kompisar. Pappa kom och hämtade storebror så att mamma skulle få en lugn stund. Trodde hon ja, för jag blev SÅ hungrig men så fort hon lade mig vid bröstet så skrek jag som en stucken gris. Så det blev en snabbfika och sedan snabbt hem!!

Fikastund



 

Har varit på öppna förskolan med mamma o storebror. Tristan känner sig väldigt hemma där. Det kanske syns?

Glad mamma



Mamma fick ett presentkort i vintras på ett SPA i Gamla stan, Stockholm, av farmor. Idag har mamma bokat tid! Så den 10 juli ser hon fram emot ryggmassage, ansiktsbehandling och fransfärning... lovely! Verkligen en perfekt present till en nybliven tvåbarnsmamma.

Världens bästa slömat



Pappa är borta på möten ikväll så mamma "lagade" Findus färdigstekta pyttipanna. I micron. Storebror åt och var glad.

Kramsjuk



Storebror bjuder Smilla på en morgonkram.

Trött



Är på väg hem från BVC efter vägning, mätning och vaccination. Har blivit långa tjejen, har dragit iväg i längden, är 70 cm och väger 8.335 g. Är lite tröttis nu, vaknade strax före kl. fyra imorse..

Kusin Olle



   

Våran kusin Olle som bebis. Han fyller fyra år i sommar.

Kusin Edvin



    

Lite bebiskort på en annan söt kusin, Edvin. Han har hunnit fylla sex år i år.

Kusin Nova



  

  

De här bilderna är tagna i maj 2005. Då var Nova fem månader, lika gammal som jag är nu.


Muffinsbak



Storebror fick hjälpa till att baka havremuffins med äpple och kanel. Så fort mamma vände ryggen till började Tristan att mola i sig av sockret och kanelblandningen. En riktig sockerråtta är han!

Alltid redo



Matdags och Smilla intar position, som alltid. Hon ligger helt stilla och stirrar tills alla ätit klart, sedan går hon sin vanliga runda under bordet och nosar upp varenda liten matrest.

Dagens outfit



Nerdrägglad body (Po.p)


God morgon



Idag blev det sovmorgon, vaknade först kl. nio. Mamma säger att jag är så bortskämd eftersom jag får sova med henne i sängen (pappa sover i gästsängen..)

Fröken Smilla







   

   

   

Smilla är våran matälskande labbefröken som går runt här hemma och tjatar om mat och promenader mest hela dagarna. Smilla har födelsedag i november precis som mig och storebror och om ett halvår ungefär blir hon fem år.

Ute i finvädret





  

Vi har varit ute hela eftermiddagen och kvällen. Varit på promenad och lekt i lekparken. Storebror har lekt med en granne som heter Wilma.

Raka vägen hemåt



Vi har hämtat storebror på dagis.

Dagens outfit



Tröja (Po.p) som mamma köpte på rea när jag låg i magen. Jeans (Po.p) efter storebror.

En yr höna





Vi har varit på långpromenad. Storebror får inte sova middag idag eftersom pappa tycker att det varit så svårt att lägga Tristan de senaste kvällarna. Så istället för att sova sprang han runt som en yr höna..

Vill INTE sova





Näe, jag vill inte sova! Igår sov jag i sammanlagt en timme under dagen. Alldeles för lite tycker pappa o mamma.

En liten röd cykel

 

 

Storebror fick prova att cykla utomhus för första gången. Det gick jättebra!

Skogstur





   

Vi tog promenad ut i skogen för att apportera med fröken Smilla. Storebror lekte hund och ville absolut också apportera.

Gympa med Amina



Amina och Frida följde med storebror på gympan idag. De sprang runt, runt och hade jätteroligt och ville inte alls åka hem när gympan var slut. Mamma fick muta med äpple..

Lekdags





   

Vi har hälsat på hemma hos Nedd och Mollie.

Blåbär är mums



Jag fick smaka blåbärspuré till efterrätt. Syns det?

Storebror får post



Storebror fick ett brev med posten idag. En teckning av hans kompis Amina, en "gubbe" var det visst.

Dagens outfit



Tröja (H&M) och byxor (Lindex)

Picknick i Härke







  

Vi knatade upp på våran tomt och hade picknick.
"-Bygga hus" sade storebror om och om igen.

Vill vara snäll



Storebror sprang in till sovrummet när jag vaknade och skrek. Sedan lade han sig brevid mig och drog upp tröjan. Han tänkte att jag kanske var hungrig..

Städkungen



 

Idag är det STORSTÄDNING här hemma. Storebror hjälper villigt till.

Blå storebror





Ojdå. Tuschpennan "slant" visst..

RSS 2.0