Päronen tröstäter



Smakar extra gott sådana här dagar..

När jag och storebror lagt oss för kvällen plockade mamma och pappa fram GLASS! De tycker visst att de behöver få njuta och koppla av i soffan lite extra nu när dagarna (och nätterna) är så krävande.

Inomhusaktiviteter



Mamma läser den tionde (?) boken för idag

 

Mycket legobygge blir det

Nu är vi inne på nionde sjukdagen... Mamma tycker det börjar bli riktigt svårt att komma på saker att göra om dagarna.

Ännu mera elände



Kör lastbil i väntrummet

Inatt var storebror otröstlig, skrek och grät i timmar och imorse vaknade han med hög feber. Så det blev en snabb tur till läkaren. Det visade sig att han fått öroninflammation OCH halsfluss så nu ska han få pencillin i 10 dagar. Pappa har också varit till doktorn idag (=halsfluss) och imorgon är det min tur att kollas upp.

"-Isa, man får Bamseklistermärke hos doktorn" sade storebror när han kom hem

Den är MIN!!



Värsta ovänner

 

Febern är borta men vi är fortfarande krassliga. Allihopa. Men mat måste vi ju ha så vi tog en tur på hemköp och passade på att skänka lite på second hand också. Självklart kom vi hem med nya saker, bland annat fick jag och storebror en bondgård att (försöka) samsas om.

Stora storebror



Tristan är så stor nu, nästan varje morgon tar han av sig pyjamasen, går till sin garderob och väljer kläder som han klär på sig. Alldeles själv! Med variernade resultat, såklart :) Mjukisbrallor och tröjor han fått av farmor är favoriter.

Dagens outfit



Tröja (Cubus) som jag fått av mormor i julklapp!

Söndagsturister



Efter lite sömn mitt på dagen orkade vi med en tur med bilen på eftermiddagen. Vi åkte runt på Frösön och spanade in några nybyggda villaområden.

Värsta tåget





Storebror byggde upp ett tåg av nya stolarna, men blev ganska snabbt trött.

Sjukdomseländet fortsätter



Såhär ser det ut hos oss på dagarna, mamma bär på mig och pappa bär på Tristan

Nu har jag fått feber, storebror är allmänt hängig och gnällig, pappa har magsjuka och mamma har sprängande huvudvärk. Snoret bara rinner och rinner och alla suckar och gnäller dagarna igenom. Någon som vill komma och hälsa på oss?

Pinnstolar



Provsittning pågår

Vi tog en tur till Mio för att hämta ut nya stolarna som jag och pappa köpte förra veckan. Vi passade också på att köpa lite kuddar och gästtäcken, så nu är vi laddade inför påsk då vi får besök!

The green boy



Coolt tyckte storebror..



... tills han såg sig själv i spegeln

Vi börjar bli ordentligt uttråkade av att sitta inne och uggla hela dagarna. Idag fick storebror liva upp stämningen lite med en ny hårfärg.

Sjukdomselände



Alvedonet har kickat in och Tristan röjer på som vanligt

Sjukdomseländet har äntligen börjat vända litegrann (hoppas, hoppas). Fast inte för Tristan, han vaknade med riktigt hög feber. Stackars storebror.

Livet är underbart



Febrig storebror med pussel fulla bordet

Imorse var pappa på benen igen, lite piggare. Då blev mamma akut illamående och började kräkas. Och Tristan fick 40 graders feber- underbart!

Dagens outfit



Jeansklänning (Po.p)

Mamma My





Fjärde sjukdomsdagen och mamma hann/orkade/brydde sig inte om att fixa håret. Så hon satte bara upp det i en tofs. När vi fikade eftermiddagsmellis tittade storebror på kaffekoppen, sedan på mamma och sade:

"-Men mamma, du är Lilla My!"


En lugn minut





Smörklubba?

Middagstid betyder oftast också gnälltid. Speciellt när mamma ska (försöka) laga mat. Ibland, som idag, brukar hon gräva ner smörkniven djupt i smörpaktet och sedan ge den till mig. Då brukar jag bli tyst i några minuter.

Mamma vilar öronen



Idag är det tredje dagen vi har sjukstuga. Idag är det också den gnälligaste dagen, eller så är det bara mamma som tycker det eftersom hon är extremt trött (jag och storebror turades om att vara vaken inatt). På eftermiddagen tog vi oss iallafalll ut på en barnvagnspromenad och fick en mysig stund i solen- alla tre!

Glass i stora lass



Förmiddagspinnen..



.. och eftermiddagsglassen!

Inatt kom storebror in till mamma (pappa har isolerat sig i gästrummet, fortfarande däckad..) med feber. Hela natten låg Tristan tätt intill mamma het som en kamin. Imorse var febern borta, men han får vara hemma från dagis resten av veckan. Och äta mycket glass :)

Var är storebror?



Tristan gömmer sig i garderoben medan jag klär på mig så duktigt

 



Äntligen!!!

Tristan vill gärna gå ut men NEJ, han vill sällan klä på sig. Idag tog det ungefär 25 minuter och 5 nervsammanbrott innan vi alla kom utanför dörren (pust!)

Hej Tummen!



"Men.. sitter du här Tummen?"



Jättekramen

 



På eftermiddagen var det dags att gå ut i finvädret igen. På promenaden fick vi se Tummen uppe på en lyktstolpe! Tristan blev alldeles till sig av glädje och skulle bara kramas och pussas hela tiden. Sedan har han babblat på om Tummen hela kvällen. Är Tummen på jobbet nu? Vart bor Tummen? Dricker Tummen välling nu? osv osv..

Lagerpåfyllning



Startklar storebror inne på ICA

Vi är lite krassliga, men ingen feber idag heller. Pappa däremot är fortfarande helt däckad så medan jag sov middag fick mamma och Tristan åka till affären och fylla på lagret med halstabletter.

Morgonpromenad



Någon post, kanske?



Storebror tyckte visst att jag gick för långsamt

 

Mamma prackade på oss kläder efter frukosten och drog med oss ut för att hämta tidningen och gå en promenad. Ute var det nysnö, någon minusgrad, klarblå himmel och strålande sol... lovely!

Dagens outfit



Tröja och mjukisbyxor (Po.p)

Hemma SPA



Dagens första leende?



Inflyttningspresent från moster E: badbomber från Lush!

Mamma blev tokless på allt gnölande, så hon tappade upp ett bad åt oss allihopa. Så innan läggdags fick vi bada, med bubbel och badbomb. Och vem blir inte på bra humör av det??

Tankar energi



Dagens middag: välling

Mamma drog ut mig på en eftermiddagspromenad för att tanka energi (och vila öronen).

Best friend



Går på högvarv

Mammas bästa vän en sådan här dag med fullsatt sjukstuga: kaffemaskinen!

Huset fullt av sjuklingar



Bråkar om Pippi pusslet

Vi har hosta, ont i halsen och svårt att svälja, både jag och storebror. Knappt någon aptit, det mesta känns jobbigt (gnäll, gnäll, gnäll hela dagen lång). Men sämst mår pappa, han ligger däckad i hög feber, har ont överallt och är illamående. Mamma mår bra, förutom att hon har lite ont i öronen efter dagens ständiga gnällande..

Helgstädning



Ho, ho var är alla barnen???



Bara pappa här med skurmoppen..

När det varit insats på storebrors dagis ingår det helgstädning. Så medan Tristan hälsade på hos moster och jag sov i vagnen passade mamma och pappa på att städa loss.

Utforskar närområdet



Spanarna

Mamma och pappa satte oss i varsin vagn och tog en lite längre promenad efter gångbanan nedanför vårt hus.

Morgontv



Barsk storebror

Tidig söndagmorgon, Tristan sitter och tittar på barnkanalen. I full mundering.

Lördagsgäster





Fina inflyttningspresenten

Rufus med familj kom och hälsade på. Pappa körde igång grillen men upptäckte spikar och annat farligt bråte som tinat fram ute på gården, så vi fick äta grillat inomhus istället.

Åh ljuva sommartid



Vi vaknade 05.15 imorse. Mamma kunde inte lura oss att gå sova igen genom att säga att det var natt, för det var minsann ljust ute. Varför sova då?

Premiär med bubbel



"-Vill inte ha något blubbel", sade Tristan



Storebror fick testköra "blubbelbadkaret" när han kom hem från dagiset. Men det fick inget högre betyg, Tristan tyckte bäst om att bada utan, så mamma fick stänga av bubblorna.

Hänger med pappa



"Du och jag, pappa"

Idag har mamma jobbat igen på storebrors dagis. Så jag fick vara med pappa hela dagen! Vi passade på att ta en tur till stan för att fixa några ärenden, bl.a inhandlades köksstolar. De kommer på onsdag, bild kommer senare!

Livet på landet



Tre små rackare utanför garaget



Cool rådjursspaning

Nog bor vi ute på landet allt. Så gott som dagligen får vi se rådjur utanför fönstret.

Hemmadag med pappsen



Pappa städar och jag stökar till (he,he)

Idag var det mammas tur att jobba på storebrors dagis. Så jag har varit hemma med pappa och gissa vad vi har gjort hela dagen? STÄDAT! Putsat alla (nästan) fönster, dammsugit, torkat lister, plockat ute på gården..osv.

Lilla Vasaloppet



Visar upp diplomet och medaljen



Trött efter dagens händelser

Storebror har åkt Vasaloppet och druckit blåbärssoppa. Pappa hade insats på dagiset idag, så han var på plats och kunde heja fram Tristan på skidorna!

Dagens händelse



Går efter gångbanan på vägen hem igen



Det är verkligen livet på landet nu. Vi har gjort det tll en vana att gå till brevlådan två gånger om dagen. Först på morgonen för att hämta tidningen. Sedan blir det en ny tur på eftermiddagen för att hämta dagens post.

Dagens outfit



Body (Lindex) jeans (H&M)

Snickar-Tristan



"Nu är det något som ska lagas igen"

 

Det springer snickare och elektriker här hemma mest varje dag (idag var de här och fixade ny fläkt bland annat). Storebror vill såklart inte vara sämre, så han går runt med snickarbältet, Byggare Bob och verktygen i högsta hugg.

Dagens outfit



Tröja (Po.p) jeans (Fix)

Soff-frukost



  

Innan vi flyttade in i huset bestämde pappa och mamma att vi skulle sluta få frukost i soffan. Bättre att sitta vid köksbordet, så blir det inte lika mycket kladd överallt, tänkte de. Och titta, det blev så... eller inte.

Destination: farmor!



 



"-Vi åka till farmor nu", sade storebror



"Mot farmor!!!"

Vi lekte ute på gården på eftermiddagen. När mamma skulle skjutsa oss på snowracern tyckte Tristan att vi kunde åka till farmor. Mamma skjutsade oss två varv runt huset. Sedan hoppade Tristan av och sade att han skulle åka spark till farmor istället.

Ritstund



Djup koncentration

Medan jag sov ute i vagnen fick storebror rita (och mamma passade på att dricka en kopp kaffe och njuta av lugnet..) Det är mycket pysslande för Tristan nu, men mest av allt älskar han att lägga pussel.

Mammas hjälpreda





Mamma samlade ihop lite kläder som ska ut på tradera, självklart ville jag också hjälpa till.

Dagens outfit



Tröja som jag ärvt efter storebror och kjol (Lindex)


Grillsäsongen har börjat!



Grillen står redo ute på gården



"Gott med korv"



Hela gänget

  

 

Vi drog igång grillen, sedan grillade vi korv och åkte pulka.

Morgonprommis



Storebror står och kikar ut över fjällvärlden



Vi tog en tur efter gångbanan så fort mamma kommit ur sängen. Underbart väder!!!

Premiäreldning





Sitter på samma stol, såklart

Pappa tände upp en brasa så att vi kunde mysa ordentligt när vi åt frukost (fast mamma missade det, hon hade sovmorgon)


Moster besök



Moster med tumstocken

Moster har kommit och ska sova hos oss inatt (premiärövernattning!). Hon har varit i Stockholm i två veckor, så det var länge sedan vi träffades.

Sixten är här nu!



Efter mycket om och men (lååång historia) har äntligen vårat matbord, Sixten, kommit på plats. Nu fattas bara stolar.. (stolen på bilden är lånad)

Dags för kalas igen!



På väg till kalaset, redo med gympadojjorna

Storebror har varit och firat sin dagiskompis Elias, som fyllde 4 år förra lördagen. Kalaset var i en gympahall i stan.

Lek på morgonkvisten







Lördag morgon och vi röjer järnet!!!

Upp som en sol..





Gnälligt värre



 

Mamma plockade fram en snöskyffel, då blev Tristan nöjd. I fem minuter ungefär, sedan trampade han ner sig i djupsnön också var oljudet igång igen..

.. och ner som en pannkaka. Vi vaknade strax efter klockan fem imorse, glada och pigga. Men ganska snabbt blev både jag och storebror trötta och gnälliga så mamma prackade på oss kläder och gick ut.

Premiärdusch



Förväntansfull

  

Storebror är överlycklig över flytten. Han är glad, glad, glad mest hela tiden. Ikväll fick han permiärduscha i lilla badrummet, då var det verkligen party!

Dagens dinner



Mamma och pappa har fullt upp med flyttkaoset och har inte tid att stå i köket. Dagens middag blev en mix av veckans rester (tre olika maträtter serverades..)

Mamma i randig klänning



Titta vilken tjusig teckning mamma fick idag. Det är är Nova som har målat av mamma!

Roligt med besök



Sparktur till brevlådan



Nova fick kika upp på vinden



Boll i full rullning!

Kusin Nova kom och hälsade på oss idag- för tredje gången den här veckan! Vi har lekt en massa och Johanna har läst böcker medan mamma passat på att packa upp och städa undan här hemma. 


Dagens outfit



Tröja (Po.p) jeans (H&M)

Företagsam



Blå pallen



"Ojdå, nu kom mamma"

Jag gick in på Tristans rum och hämtade hans pall, bar in pallen i köket och klättrade upp på den. Sedan var det bara att sätta igång och stänka ut vatten över diskbänken!

Skrubbsår

Före:



"Mamma, jag vill åka spark"

Efter:



Skrubbsår på näsa och kinder, men glad ändå

Vi tog en tur med sparken. Fast vi hann inte så långt, på vägen ner mot sjön körde mamma av vägen (pinsamt..) och vi ramlade omkull i snön. Blev ordenligt snömulad, gissa om jag gallskrek!?!! Men jag klarade mig bra ändå, förutom några skrubbsår.

Upptäcktsfärd på tomten



På väg ut genom ytterdörren



"Snö, åh så gott med snö"


  

Vi tog en liten paus från allt klädstök och gick ut för att utforska tomten.

Klädrensning avklarad!



Mamma rensar och jag sprider ut


 
Idag har vi gått igenom högar med sopsäckar innehållandes: KLÄDER! Det mesta sorterades in i garderober men mamma fyllde också på nya sopsäckar. En som ska skänkas till Röda Korset, en till moster Helen, en som ska ut på Tradera osv..

Dagens outfit



Kofta (Fix) kjol (Po.p)

Flyttkaos





Här hemma är det fullständigt kaotiskt just nu. Mamma letar febrilt efter strumpor, stekpannor, tandborstar och annat nödvändigt. Samtidigt som hon försöker lära sig hur allt fungerar (touchpaneler, kylkonvektorer, blahablaha..) Men jag och storebror trivs utmärkt i all röra, finns ju så mycket att leka med och massor av kartonger att riva i! 

Dagens outfit



Klänning (Åhléns)

Hejdå!



Avskavda lister, slitna golv och tapeter, trasig fläkt, vägg i vägg med psyksjuk granne..
listan kan göras lång!

Idag är det den stora dagen. Äntligen, äntligen ska vi flytta ifrån denna sunkiga lägenhet och in i vårt nybyggda hus. Som vi väntat!

Kalasande



Tristan lämnar över paket



Tårta, tårta



Ettåringarna

Vi har varit och firat Otto som fyller ett år på tisdag. Vi fick äta god tårta och träffa släkten som var på besök!

Dagens outfit



 

Klänning (Kaxs), storebror i matchande tröja!

Marknad i stan



"-Nej, vill gå kika" sade Tristan så fort mamma stannade till

Mamma och storebror har varit på den årliga Gregoriemarknaden. Färgglada strumpor, plastleksaker, indiantröjor och en massa annat skräp tyckte mamma. Tristan gick mest bara runt med stora ögon.

Sista smutstvätten, någonsin!



Teamwork



 

Ja, iallafall i den här tvättstugan (snart har vi en egen tvättmaskin!) Vi röjde runt ordentligt med sopborstarna medan mamma hängde upp blöttvätten.

Städar bort julen..



Idag har det varit flyttstädning, som sagt. Vi har anlitat städfirma, men mamma vill ändå städa så mycket hon bara hinner. Medans jag låg och sov passade mamma och storebror på att röja undan ute på altanen. Plocka ner lite julbelysning, bland annat.. (bättre sent än aldrig)

Snabbshopping



"Åh, tecknad film"



I bilen på väg hem igen, Tristan visar hur många dagar det är kvar tills vi flyttar in i huset!

Imorgon är vi bjudna på 1-årskalas, så vi fick göra ett avbrott i flyttstädningen för en snabb sväng in på Lindex för att leta present.

Tristan- min stora idol





Sprang fram till mamma med storebrors jacka och mössa och gnällde tills hon hjälpte mig på med dem. Och titta bara vad stor och snygg jag blev!



Originalet

Sommarmössa



Blickar framåt mot ljusare tider



Mamma åkte iväg på second hand och dumpade av en massa prylar. Självklart tog hon ett varv inne i butiken också. Hon hittade kläder åt sig själv, inredningstidningar (2009) till pappa, pussel till storebror och en sommarmössa till mig.

Vi leker dagis



Storebror drog på sig brandhjälmen och bestämde att vi skulle leka dagis. Tristan var dagisfröken och jag dagisbarn.

Dagens outfit





70-tals tunika som mamma hittade på loppiset!

Vi bygger hus



Vilma och Byggare Bob

Storebror tog på sig snickarbältet och drog ut skärbrädan och slängde den på golvet. Sedan var husbygget i full gång.

Bort, bort med byggdamm



Här är det också flyttkaos!!!

Idag har Tristan varit hemma hos morbror några timmar (ätit kakor och lekt en massa, fick vi höra) Jag fick följa med till huset och sova middag ute i vagnen. Under tiden kämpade mamma och pappa på med städningen, OJ så mycket byggdamm det har blivit!

Tränar badminton





Hittade en badmintonracket mitt i all flyttröra. Tycker det är lite orättvist att storebror fått följa med pappa och spelat, men inte jag. Men om jag övar ett tag till, blir det kanske min tur nästa gång?

Dagens outfit



Tröja (Friends) och byxor ärvda efter kusin Olle (Åhléns)

Åh, hårband



Nova glömde kvar sitt hårband, storebror blev så bekymrad när han upptäckte det. Mamma hjälpte honom att ringa och berätta det och då sade Johanna att han fick låna hårbandet tills vidare. Och titta bara vad glad Tristan blev då!

Mera sportlovskul!



Fikar varm oboy med ostmackor

  



Piff och puff





Svingar sig ut från snöhögen

Underbart vårvinterväder ute, så vi gjorde en utflykt till vinterstaden med Nova och Johanna.

Dagens outfit



Tröja och kjol (H&M)

Jag är storebror





Nu är det inte bara Tristan som spökar ut sig här hemma. Jag kan också, alldeles själv!

Sportlovskul



Spännande kika runt på stan



"Mer, vill ha mer"

 

Storebror har sportlov och för att fira det fick han göra en utflykt med mamma. De gick på stan och köpte ett Dora spel och åkte rulltrappa (x antal gånger) Också fikade de, såklart. Tristan ville ha glass och chokladboll. Sedan blev det ett besök på biblioteket.


Pappa, kom hem!





Vi fick äta middag utan pappa och titta bara vilket kaos det blev! (strax efter att bilden togs kastade storebror av sig mössan i maten så den blev alldeles tomatkladdig, sedan ramlade han av stolen..)

Storebror hjärta pussel



Det här är Tristans nya favoritsysselsättning: bygga pussel!

Vi växer så det knakar



 

Fullt ös i väntrummet

Idag har jag och storebror varit på BVC. För Tristan var det dags för 3-årskontroll och jag hade fått en extra tid för vägning och mätning. Eftersom vi flyttar (snart är vi ö-bor!) har vi bytt hälsocentral, så idag blev det premiärbesök på nya BVC. Och såhär blev dagens resultat:

Storebror vikt: 17 kg längd: 104 cm
Min vikt: 11,5 kg längd: 84 cm

Dagens fynd

Till storebror:



Vinterjacka (Po.p) 30 kr, windstopper (Po.p) 75 kr och skaljacka (Didrikson) 40 kr



Fleecetröjor 20 kr/st, mössa (Peak Performance) 10 kr och vantar (Po.p) 5 kr



T-shirt (Famnet), tröja (Lindex) 10 kr/st och vårskor (Timberland) 40 kr

Till mig:



Äkta 70-talsklänningar 10 kr/st



Stickad "Pippi" tröja (H&M) 20 kr, tåg-tröja och pyjamas (Po.p) 10 kr/st

RSS 2.0