Fixargänget





När vi kom hem från skogen ställde vi oss i köket och gjorde frukt- och grönsaksmellis.

Skogsutflykt



Försöker hänga på bäst det går



Nova och Tristan väntar in





Spännande att leka i skogen!

Efter lunch höll mamma på att somna vid köksbordet, så vi fick klä på oss och gå iväg på en lång skogsutflykt.

Varför sova?



Morgonbubbel

Det blev sent igår för Nova och Tristan (för mamma också som fastnade framför schlagern på tv:n), de lade sig i vanlig tid vid halv åtta men först kl nio somnade de i sina sängar. Och gissa om mamma fick en chock när de var igång och lekte för fullt igen- kl fyra imorse!!!

Natti, natti



Provligger madrassen inne på Tristans rum



Strax innan läggdags kom Nova och hälsade på igen. Hon ska sova här inatt, mamma ska vara barnvakt imorgon 7-16 eftersom Johanna jobbar då. Så imorgon blir det kusinlek hela dagen. Kul!!!

Present från fina Kicki



Till vaggan:



Lagom till middagen (pappa lagade god lax och bjöd på!) kom Tristan och Nedd med familjen. Och Kicki hade med sig present till mig! En kudde, madrass och ett täcke som hon sytt till min docksäng ♥

Lekbesök



Utelek



Imorse åkte Tristan hem till Nedd där han fick stanna och leka hela dagen. Väldigt orättvist, tyckte jag. Men som tur är ringde Nova och ville leka så då fick jag också en kompis att leka med!

Fixar mellis



Tristan ställde sig i köket och snodde ihop mellis till oss. Sönderhackade korvar och köttbullar, ihoprörda i en stor skål blev det. Och OJ, vad vi åt!

Dagens outfit





"Rock ´n Rose"

Klänning (från mormor), Wild Mango

Paketöppning





Pirattröjan fick högsta betyg av Tristan

Mormor skickade en klänning till mig och en t-shirt till Tristan som vi fick med posten idag. Tack!

Sjukdag



Fredagshandling med mamma på eftermiddagen

Inatt tassade jag in till mamma och pappa, febervarm och rosslig i bröstet. På förmiddagen hade mamma bokföring så pappa stannade hemma med mig, sedan byttes de av. Har inte haft någon feber under dagen så förhoppningsvis får jag vara pigg i helgen.

Kusinkärlek och bullar





På kvällen kom Nova förbi- med en påse bullar! Kan det bli mycket bättre? ♥

Tygfrossa





Tungan rätt i munnen



Resultatet: en tröja

Mamma och pappa tog en långlunch och åkte ut till Krokom för att gå på Frösö Handtryck. Bland annat köpte de vårpresenter som vi fick ge till dagisfröknarna också fick vi en påse med spilltyger (riktigt snygga!) att pyssla med.

Pelle skutt





De senaste dagarna har vi haft kaninbesök (!). Tristan springer och plockar maskrosblad och matar, själv är jag livrädd och gallskriker så fort kaninen kommer i närheten. Fast titta från andra sidan fönstret går ju bra.

Inga teaterapor



Storebror (th) spelade med i "Robin Hood"





Gömmer sig bakom huvan..



Spelar trollet i "Bockarna Bruse"



Huu, läskigt när alla stirrar





Igår var det vårfest på dagis. Vi spelade teater (både jag och Tristan tyckte det var läskigt att stå på scenen) sedan blev det utelek och middag.

Nej, nej, nej



"Nej vill inte ha sås, bara pasta. Nej vill inte ha mjölk, bara saft. Nej vill inte ha gaffel, bara sked.."

Utelek







Älskar min keps ♥



.. storebror kom hem från dagis ganska så tilltufsad: skitiga kläder och plåster i pannan

Älskar verkligen att vara utomhus! När vi kom hem från dagis ville jag absolut inte gå in, stannade kvar ute och lekte, lääänge... När det var dags för middag fick mamma BÄRA in mig.

Bullbak hos Nova





Mamma och pappa har haft mycket att göra, så på eftermiddagen fick jag åka och hälsa på Nova. Där blev jag bjuden på middag också bakade vi kanelbullar. Gissa om jag var stolt när jag fick åka hem med nybakta bullar och bjuda på!

Rörmokaren



"-Mamma rörmokare och såna gubbar som lagar element, dom går med skorna på sig inomhus!"

Framtidsplaner



"Japp, det är jag som är busschauffören"





Tristan säger att han ska bli busschaufför och köra 4:ans buss när han blir stor.

På spaning efter grodor





.. plötsligt hoppade det fram en groda!



Hundratals grodyngel





Idag har mamma och Tristan varit på Skogsknytte. De fick gå upp i skogen och spana på grodor, sedan täljde de barkbåtar och släppte ut i en bäck.

Njuter sommarvärmen



  

Eftermiddagsglassen, mmm...



Inte fullt så pigg storebror





Johanna med runda fina magen

På eftermiddagen kom Nova och Johanna förbi en liten stund. Johannas mage börjar bli stor nu, i oktober är det tänkt att våran nya kusin ska titta ut. Spännande!!!

Lekträff och doktorbesök



 



Äter gårdagens pannkaka :)

Idag har vi haft picknick med Amina och Emilia. Egentligen skulle Tristan också följt med men igårkväll fick han plötsligt hög feber och jätteont i örat (något han klagat länge över). När mamma ringde imorse fick han tid direkt hos läkare, men allt såg bra ut och det är troligtvis bara en förkylning. Skönt!

Dagens outfit



Jeansklänning (Lindex)

Glasstider



Storebror med sin nya cykel



.. och kolla! Jag kan cykla själv på 3-hjulingen nu!

Ikväll cyklade vi till glassbilen och köpte ett storpack med glasspinnar. Äntligen sol och värme!

Äntligen!



Slappar på bibblan

Efter många timmars tjat blev det en busstur- till slut så! Mamma behövde låna böcker på biblioteket, sedan blev det en promenad upp till dagis för att hämta storebror.

Dagens outfit





Klänning och tajts (H&M)

Vill inte vara hemma



Pysslar medan mamma pluggar bokföring

Imorse fick jag välja om jag skulle vara hemma eller gå på dagis. Ville absolut vara hemma, men så fort pappa och Tristan hade åkt blev jag rastlös och började tjata om att åka hemifrån: "-Mamma vi åka buss staden. Vi gå affärer köpa kläder... Åka bussen, nu!... Vill åka bussen!!"

Äntligen på plats



Semestern har visst gett både mamma och pappa en massa ny energi. Igår for de runt här hemma och fixade med allt möjligt. Bland annat så kom mina hyllor upp på väggen. Det var verkligen på tiden!

Norra berget



Ingången



Tristan på väg mot lekplatsen





Roligaste rutschkanan





 







"-Nu räcker det pappa!"

Innan vi åkte hemåt igen gjorde vi en utflykt till Norra berget. Där lunchade vi i solen och lekte och härjade runt i några timmar. Sedan slockande vi i bilen båda två- perfekt!

.. också lite shopping



Glass på IKEA



.. och en fika på stan (mycket roligare än att gå i klädaffärer!)

Självklart blev det en tur på IKEA. Tristan fick leka i Små Land, men eftersom de har 3-årsgräns fick jag följa med mamma och pappa istället. Det blev lite nya tallrikar och glas bland annat. Vi hann också med en sväng på stan, meningen var att vi skulle få sommarkläder, men både jag och Tristan var alldeles vilda (hi, hi)

Hotell weekend





Går mot hotellet för incheckning



Finmiddag på hotellets restaurang





"Bäst att uppföra sig nu då"



Smyger runt i korridorerna



Egen bastu på rummet





  

Bäst av allt på hotellet? LEKRUMMET såklart!



Hotellfrukost

Vi har varit på en liten semestertripp till Sundsvall. Vi bodde två nätter i en mini-svit på hotell Södra berget. Både jag och storebror var alldeles till oss av lycka, så roligt att få komma iväg på semester!!! Tristan tjatar redan om att få bo på hotell igen, nästa gång vill han stanna i 15 nätter- hmm..

Mini-semester?

 

Efter dagis blev det smarrig glassätning för att fira att vi är lediga till på måndag. Går allt som planerat åker vi iväg på en liten mini-semester imorgon! Välbehövligt med en liten paus, särskilt för pappa som stressat extremt mycket de senaste veckorna.

Apa på jobbet



"-Vet du då, jag skrev APA i pappas kalender. Tänk om han tror att det kommer att komma en apa på hans jobb idag?" sade Tristan

Dagens outfit



Blus (H&M) byxor (Myra Kids)

Tävling!



Gå in på http://www.zionsdesign.blogspot.com/, en chans att vinna tjusiga barnkläder!


Lekdate med Gösta



Fikar bulle och saft med Gösta



Medan Tristan och pappa var på Anjas kalas följde mamma med mig och hälsade på hemma hos Gösta, som är min bästa kompis på dagis. Vi fikade och hade det riktigt roligt, tjöt av skratt mest hela tiden :)

Kalasklädd storebror



Redo att åka iväg och fira dagiskompisen Anja

Tristan i sin nya kläder som mamma köpte på stan igår. Riktigt tjusig blev han!

Godisfrukost



Imorse hördes ett illvrål ifrån soffan: det var Tristan som kom på att vi glömt bort att äta lördagsgodis igår! Så pappa fick snällt gå och hämta godispåsen till oss.

Lekstopp



Så mysigt, så mysigt..





När vi var färdiga på stan stannade vi till på Björkbacka innan vi satte oss i bilen på vägen hem igen :)

Tjejträff på stan











Medan Tristan fixade ute på gården med pappa och farfar, åkte jag och mamma in till stan för att träffa Nova, Johanna och moster Emelie. Vi köpte kläder till storebror (inför morgondagens kalas) sedan mumsade vi glass på Stortorget.

Solig lördag







På förmiddagen tog vi en tur ner till sjön för att ploppa sten med Nova och Johanna. Egentligen skulle jag cykla ner dit men efter bara några meter hoppade jag av cykelskrället och ville åka vagn istället.

Dagens frisyrtips







Punkfrilla?

Björkbacka.. here we come!







Stammisar

Björkbacka har öppnat för säsongen! Mamma hämtade tidigt på dagis så att vi kunde gå ner dit och premiärfika. Undrar hur många fler fika det hinner bli innan hösten??

I skolbänken







Imorse innan dagis fick vi följa med på skolan och heja på mammas kurskamrater och lärare. Också fick Tristan skriva sitt namn på tavlan. Väldigt populärt!

Vardagslyx





Idag när vi kom hem från dagis (och mamma från skolan och pappa jobbet) stod farfar i köket och stekte pannkakor. Vilken lyx!

Uppe före tuppen





Extremt morgonpigg storebror (ända sedan födseln)



Älskar att hjälpa till med matlagningen

Imorse klev Tristan upp strax före klockan 5 (och väckte alla i huset, förstås) På eftermiddagen var både jag och mamma helt färdiga av trötthet, men inte Tristan. Oh nej, han var full av energi och härjade på som vanligt!!

Hämtar Tristan på dagis



"-Hem, vill hem"



.. men storebror hade som vanligt inte det minsta bråttom

Vi tog bussen till dagis. Fröknarna blev glada att se mig och min bästa kompis Gösta blev överlycklig! Själv var jag mest sur och ville bara hem så fort som möjligt. Får se hur det går för pappa med dagislämningen imorgon, kanske varit hemma för länge?

Dagens höjdpunkt



"Ska inte bussen åka någon gång?"



"Nu!!"



Älskar att åka buss ♥

Det blev tråkigt att sitta hemma idag, tjatade mest hela tiden om att få åka bussen. Till slut gav mamma efter, så efter lunch blev det en tur in till stan!

Pigg



Glad att få leka utomhus



Idag har jag ätit mat och lekt på nästan som vanligt. Är fortfarande lite trött, så imorgon blir det ledigt från dagis.

Morgonshow







Tidigt imorse när mamma och Tristan klev upp och åt frukost hade de rådjursspaning från köksbordet.

Storebrors lyxiga helgfrukost



Två skivor bröd, smör och några skivor (valfri) frukt



Också ett glas mjölk till, sedan är det klart!

Tristan älskar välling och vill alltid ha det till frukost. På helgerna ska han även "lyxa till det", för då vill han alltid ha en fruktmacka (!) efter vällingen.

Äntligen frisk! (eller inte..)



Kompisen Mollie



.. och Tristans bästa kompis Nedd

Igår var jag riktigt hängig, somnade i mammas knä (!) två gånger på förmiddagen. Men så imorse vaknade jag och var pigg och glad, äntligen frisk! Trodde vi, ja.. På kvällen när Nedd och Mollie hälsade på kräktes jag upp både middagen och efterrätten. Kanske för att magen varit tom för länge och inte klarade av maten?

RSS 2.0