Sockersnurrig



Hög på socker?





"Åh hejdå då, hejdå!"

När vi kom hem från kalaset var vi alldeles upp i varv. Sprang runt, kastade leksaker, vrålade. Mamma försökte lugna ner oss med ett varmt bad, men det slutade bara med ett väldigt vått badrum..

Kalas hos Kenny



Kenny beundrar födelsedagstårtan





 



Fiskedamm, såklart





Idag har vi varit på kalas hemma hos Kenny, som har fyllt 4 år. Kompisarna Nedd och Mollie var också där och firade.

Dagens outfit



Klänning (H&M)

Utekväll då och nu



Februari 2005



Bara några veckor innan Tristan började växa i mammas mage



Januari 2010



Igår hade mamma och pappa en riktig helkväll på stan tillsammans med moster och Magnus. Det var första utekvällen tillsammans på många, många år. God mat och många drinkar slank det ner!! Och som de mår idag dröjer det nog 5 år till nästa gång igen..

Godisfrossa



Chokladälskaren

 

När mamma skjutsade Emelie till bussen stannade hon till på affären för att köpa: lördagsgodis! Tristan började med att sluka alla chokladbitar, medan jag ratade chokladen och istället högg in på karamellerna.

Oj, vad kul med bompa!





"Nu MIN tur!"

Vi har upptäckt bolibompawebben! Vi har upptäckt bolibompawebben! Idag har vi suttit som förtrollade framför datorn. Tittat på filmklipp, musikvideos och spelat spel på Bolibompas hemsida.

Kylan återvänder



Spexar för moster :)





Tristan trotsade kylan och följde med pappa (som legat i sängen mest hela dagen- tur att mamma är pigg) ut för att skotta gården. Själv valde jag att stanna inne och ta ett varmt bad! Gillar inte kyla, gnäller och vill bara in så fort det är lite kallt.

Dagens outfit



Stickad klänning (Lindex) som kusin Nova köpt till mig!

Gästbloggning på gång!

Hallå hallå! Moster Emelie här. Just nu sitter jag barnvakt. Isa och Tristan sover. I och för sig, klockan är strax efter halv elva på kvällen, alla barn bör sova nu. Ingela och Micke är ute med moster Helen och Magnus, och självklart får jag, den yngsta av syskonen, ta ansvaret för barnen och huset. Tack! Tänk på att jag råkat radera min kontrollpanel på min dator hemma, Ingela, tänk på det. Hade ett litet hopp om att morbror Ante skulle komma och vara här en stund, men han hämtade bara Nova. För Nova var här en stund hon med. Barnen har lekt på som vanligt. De kollade på Dora och så fick de sitta en stund som fastklistrade framför datorn för att kolla på Bolibompas hemsida. Och det var då Ante kom och hämtade Nova, alldeles lagom tills Isa och Tristan skulle sova. Perfekt! Allt gick bra tills jag värmde vällingen lite för varm och Tristan brände sig lite, men han fick kallt vatten och en bullbit så var smärtan över, dock såg han skeptisk ut när han skulle dricka vällingen sen. Men allt gick bra och båda barnen somnade på tio minuter! Toppen!
Förlåt för det långa inlägget, haha, men detta är ett blogginlägg på mitt vis!


Nova klär av Isa, av okänd anledning. Men de hade åtminstone roligt!


Jag, i egen hög person!


Favoritpyssel



Rittavla från Fisher Price- används flitigt!



Storebror konsumerar pysselböcker på löpande band



Mycket pyssel blir det här hemma. Jag ritar ofta (och länge) på rittavlan och Tristan har börjat intressera sig för pysselböcker. Finn fem fel, följa siffror, fylla i rutor osv.

Lågenergi



Konstig "middag"



Pappa har legat hemma sjuk hela dagen och mamma har ingen energi till någonting. Så idag blev det smoothie med mackor- till middag! Imorgon är det tänkt att Emelie ska vara barnvakt till oss medan mamma och pappa ska ut på krogen med Helen och Magnus. Bara pappa blir frisk nu då..!!?

Hopp i plurret!





"1, 2, 3.."



"Och hopp"

Tristan drog på sig dykarkläder och lekte att vardagsrumsgolvet var Storsjön!

Pyssel och lässtund





"Hallå, vad gör du mamma? Sluta läsa den där boken nu!!"



Tråkig bok, tycker jag och storebror

Mamma slängde fram en massa pennor, block, pysselböcker osv på köksbordet i hopp om att få lite egen lästid. Det fick hon. I ungefär fyra minuter.

Ledig dag



Sparktur för att hämta tidningen





Mamma har självstudier idag, så vi har fått vara lediga från dagis och lekt ute i snön hemma på gården!

Dagens outfit



Tröja "Lillasyster" (Liten Jag)

Sockerkoma



Tristan har varit på kalas hos sin dagiskompis. Mycket lek och mycket fika blev det. Och en mycket trött storebror var det som kom hem på eftermiddagen :)

Semesterfirare på besök





Spanar på avstånd (i nya, tjusiga mustaschen)

Mammas barndomskompis Ingela med familj har semesterat i Åre och stannade till hos oss på vägen hem. Tre barn har hon och hjälp vad blyg jag blev när de kom innanför dörren!

Dagens bus



Ok, vill ni se?



Här stoppade jag in pennan och målade runt!



"Hi,hi,hi"

Mamma lämnade mig ensam en liten stund vid bordet- med en tuschpenna i handen! Det kommer hon inte att göra om fler gånger.

Dagens outfit



Tröja (Po.p) ärvd efter storebror, kjol (Åhléns) efter Nova. Halsbandet har Tristan gjort!


Lets dance





Efter middagen (pappa hade lagat räkpaj, men det gillade varken jag eller storebror) dansade vi loss, jag och storebror. Mamma och pappa tycker visst att jag är en riktig talang! En riktig discodiva med de rätta takterna. Tristan, däremot..

Flygande råtta



 



Soffhäng

På stan fick Tristan köpa en leksak. Han valde en flygande råtta och OJ vad den blev populär!

På stan med Rufus



Största nöjet: åka rulltrappa





Vräker i sig kladdkaka



Mamma och Tristan har sprungit runt på stan tillsammans med Lisa och Rufus. Och som vanligt fick mamma mest bara jaga runt (=vild storebror). Men inne på Monki hann hon med att köpa ett gäng oprovade kläder, allt på 75 % REA (=glad mamma).

Nalle, åh nalle





"Rör inte min nalle"

När storebror var nyfödd fick han en nalle av farmor, den har alltid legat bland alla gosedjuren. Tristan har inte gett den någon större uppmärksamhet- tills nu! Överallt ska den med och han vägrar gå och lägga sig om inte nalle gör honom sällskap.


Familjen Svensson?



Fredagsmiddag= nachos



Japp, ikväll blev det traditionellt fredagsmys. Skönt efter en intensiv vecka.

Dagis för hela slanten



Glad och förväntansfull på väg till dagis (med öronskydden på- som vanligt!)



Lek, lek, lek



.. dundertrött storebror på vägen hem

Ännu en lång dagisdag med mycket lek (och mycket stress för mamma och pappa). En dag kvar nu, sedan är det helg. Gissa om det blir fredagsmys imorgon?!!

Långa dagar



Slöhögar i soffan, trötta efter all lek på dagis (Tristan med rumpan i vädret)

Idag har det varit dagis hela långa dagen. Mamma och pappa har insats den här veckan, långa dagar blir det eftersom vi stannar kvar till stängning. På förmiddagen jobbar pappa på dagiset, sedan åker mamma direkt från skolan och byter av så att pappa kan åka på jobbet- stressigt!

Från moster





De här roliga bilderna fick vi av moster Emelie- TACK!

Soft dag



På långpromenad efter lunchen



Idag har jag varit ledig och tillbringat hela dagen med mamma, som har läst hemifrån. Fast så mycket plugga blev det inte (hon fick visst svårt med koncentrationen när hon hela tiden blev avbruten, hi hi..) Till slut fick mamma lägga böckerna åt sidan, så gick vi ut på promenad istället.

"Det är bare å åk!"







Idag har det varit mycket åkande för storebror. På förmiddagen fick han prova åka skridskor- första gången! Nova följde med som "draghjälp". Jätteroligt hade de ute på isen och Tristan tycker redan att han kan det här med att åka skridskor. På eftermiddagen blev det en premiärtur med nya längdskidorna. Det gick också jättebra!

Storebror testar gymmet



Tar iii.. (2 kilo)



Idag var det äntligen dags igen för familjelek på Friskis och Svettis. Efteråt fick Tristan följa med och titta på "vuxengympan"= gymet där mamma tränar. Då var det stora ögon och alla maskiner skulle testas. Sedan åkte vi till kusin Nova och lekte, medan mamma och pappa gick på stan i lugn och ro (skönt, tyckte dem, särskilt efter gårdagens rabalder..)

Kraschad docka och vandrande tält



Dagens sunk-middag





När pappa kom hem åkte vi för att köpa skidor till Tristan. Det tog sin lilla tid. Under tiden sprang jag runt och rev ner stavar, kläder, förpackningar.. you name it! När vi till slut kom till kassan rev jag ner skyltdockan. Huvud, händer och armar flög av i olika bitar, oops! Under tiden kröp Tristan in under ett tält och började springa runt, så plötsligt sprang det runt ett stort tält inne i butiken!

Dora utforskarens största beundrare?



"-Jag är Dora!" sade storebror och packade ryggsäcken med en karta och stjärnor- precis som Dora!

Gnällspikar





Stökig pysselstund



Några minuter (sekunder?) vila för mammas öron



Sedan drog gnället igång igen!!



"Buhää"

Idag har vi haft ledig dag och gissa vad vi gjort mest hela dagen? Gnällt, gnällt, gnällt... och återigen gnällt. Ja, mamma också, fast hon har mest suckat..

Dagens outfit



Halsbandströja (MyWear), kjol (Indiska)

Suris



"-Vad har Isa gjort på dagis idag?" frågade mamma
"-Ritat. Och lekt. Och surat på samlingen" svarade storebror


Ritstund



"Ojdå, hur hamnade de där?"



"Mamma!!! Ta upp pennor!"

Medan mamma läste ekonomi på eftermiddagen, fick jag pyssla med något betydligt roligare: rita i målarböcker!

Vårvinterkänslor





 

"Solen!!"





"Våga vägra vantar" (suck, säger mamma)

Mitt på dagen blev det en lång barnvagnspromenad i strålande sol, som till och med värmde lite, litegrann- JIPPIE!

Dagens outfit





Tröja (Hello Kitty) som jag fått av gammelmorfar!

Hemmakär



Grötfrukost med mamma

Igår på dagis klagade jag mest hela tiden och ville åka hem. Så idag har jag fått vara hemma med mamma (som är ledig idag, sedan är det skola onsdag, torsdag och fredag). Tristan fick välja själv och han skulle absolut på dagis- såklart!

Dagens Tristan



"-Nalle får stanna hemma. Han kan inte följa med, han känner ju inte mina dagiskompisar och inte mina fröknar heller" sade Tristan på väg till dagis imorse.

Soffläge





Dagisstart för oss (och skolstart för mamma).. Huu så trötta vi var när vi kom hem!! Sprang in på rummet och hämtade varsin kudde och nalle. Sedan satte vi oss i soffan framför tv:n (Dora, såklart!), halvt utslagna hela gänget, medan pappa lagade middag.

Back to rutiner



Ikväll blev det en ordentlig rengöring för både mig och storebror. Sedan gjorde mamma en varsin klädhög till oss och lade på byrån, förberedde med ytterkläderna osv.. För imorgon är det dagisstart igen!


Kanelparty





Idag har vi haft Rufus med familj på besök. Vi åkte snowracer ("bara" -18 grader), bjöd på lunch och busade. Bland annat smög vi in en kanelburk på mitt rum. Så stängde vi dörren och strösslade ut all kanel över golvet och leksakerna. Åh som vi skrattade! Ända tills mamma kom in med dammsugaren i högsta hugg..

Mera mat!!



  

På eftermiddagen blev vi bjudna hem till Elias och Erik med familj. De slog på stortrumman och bjöd på trerätters. När förrätten (toast) serverades slukade Tristan hela mackan och började sedan tjata om mer. Han trodde förstås att det var toasten som var middagen :)

Dagens outfit



Tunika och tajts (Lindex) som jag fått av Nova i julklapp!

Fika och shopping



Fika på café- perfekt tidsfördriv när det är för kallt att leka ute!



Moster monterar ihop nya köket



För att få dagen att gå åkte vi in till stan och fikade. På vägen hem svängde vi in på ÖB och köpte en Micki spis! Nu hoppas mamma och pappa att vi ska leka MASSOR med den de här dagarna då vi måste sitta inomhus och uggla.

Dagens Tristan



"-När jag blir vuxen, då Isa ska jag laga korv med bröd till dig. Blir det bra det?" frågade storebror
"-Näe" svarade jag..

Vinterns (hittills) kallaste dag



Imorse visade termometern på ohyggliga -30 grader. Brr..

Dagens outfit



Huvtröja (H&M), pippi byxor och pippi mockasiner (Åhléns)

Längtar ut



Vilken kyla! Ännu en innedag har det blivit. Nedd och Mollie kom på lekbesök en liten stund. I övrigt har vi mest klättrat efter väggarna här hemma- hela familjen! Mamma tycker vi börjar se allt blekare ut för varje dag som går.. Nu vill vi UT!

Vilken soppa!



Ingredienser: Clementinklyftor och vatten



"Mycket vatten ska det vara"



Elias tittar på



.. medan vi slurpar i oss



 

Idag har vi haft lekbesök hela dagen. Våran dagiskompis Elias och hans lillebror Erik har varit här. Vi lagade clementinsoppa, helt utan hjälp från mamma och pappa. Riktigt gott (och blött!) blev det.

Sockerkick på morgonkvisten





Vi kom hem ganska sent igår. Mamma hoppades på sovmorgon, men strax före klockan 06:00 vaknade storebror. Pigg och glad som alltid. Strax därefter vaknade jag.. Efter frukost blev det riktigt segt, tyckte mamma. Så hon tog fram gårdagens ananaspaj som vi alla tre snabbt slukade i oss.

Bagarkungen



Älskar att baka!



Kvällens middag

På eftermiddagen blev det en sparktur till våra grannar, Vera och Ida. Vi var bjuden på middag hemma hos dom och Tristan blev överlycklig när han fick baka och ta med sig efterrätten! Själv fick jag bada med mamma under tiden eftersom pappa och Tristan ville dona ifred i köket.

Ännu en innedag



Leker för fullt



Vilken kyla! Vi har fått stanna inne och lekt, oj som vi dragit fram här hemma! Samtidigt som mamma och pappa försökt sig på att storstäda..

Beundrar nya skorna



Mamma hittade bland annat ett par nya vinterkängor på rean. När storebror fick se dem blev han eld och lågor:
"-Har du köpt nya skor? De var verkligen vackra, mamma. Jag vill också ha såna lika skor som du har!"

Tjänster och gentjänster



Kusinlek hela dagen lång

Nu har vi haft jullov i över två veckor. Det känns på, tycker mamma och pappa. Imorse kom Nova och lekte med oss medan Johanna gick på stan. Sedan bytte de av så att Johanna fick vara barnvakt medan mamma och pappa gick gå stan i några (underbara) timmar.

Åter på menyn: korv m bröd





Vid lunchtid kom Nova och Johanna förbi på snowraceråkning och korvgrillning. Korv med bröd har det blivit till lunch var och varannan dag under jullovet :)

Här kommer tåget!





Idag har det varit behagliga -10 grader så vi har varit utomhus mest hela dagen. Några sparkturer har det blivit, roligast tycker storebror det är att åka tåg!

Födelsedagsmiddag



Tristan och Nova i full koncentration



Kvällsbus med morbror

På eftermiddagen fick vi middagsgäster. Morbror Ante fyller 27 år idag så vi bjöd på tortilla och fika.

Djungelhuset







Testar hoppborgen



.. massagestolen måste också testas



Glasspaus



Iskallt ute, -20 grader, så vi tog en tur till djungelhuset. Egentligen hade mamma lovat sig själv att inte åka tillbaka dit förrän jag fyllt tre år- minst! Men den här gången kunde pappa följa med, så mamma vågade sig iväg ändå. Sist vi var där, i somras, fick mamma det riktigt svettigt då både jag och storebror blev helvilda och okontrollerbara.

RSS 2.0