Tråkigt på Jamtli



 

Idag var det familjedag med olika aktiviteter på Jamtli. Tristan var bjuden på 5-års kalas så mamma och jag fick gå själva. Men huu vad tråkigt det var! Lite folk, snöigt.. Så vi gick vidare till vinterstaden istället och sedan åt vi pannkaksmiddag på Törners.

Gårdagens shopping





Sjal (Noa Noa) klänning (Nanso)



Till mamma och till pappa

Igår var det inte bara jag som fick nya kläder. Mamma köpte en sjal och en klänning på 75% REA (skulle kostat 1200 kr men blev 150 kr/plagg). Sedan köpte mamma ett träningslinne och pappa fick ett underställ för halva priset (han har börjat löpträna på isen så det behövs)

Svullar i oss





Hugger i

På eftermiddagen kom Nedd, Mollie och Kicki och hälsade på. Pappa gjorde pizza till middag och Kicki hade med sig nybakta semlor. Gissa om vi blev mätta och belåtna efter den brakmiddagen!?

Do do dora





Titta vad jag fick köpa när vi var på stan! En pyjamas med min favorit: Dora ♥

Lördag på stan



Gott med knäckebröd





Kaos i bilen på vägen hem


Pappa och Tristan åkte och kollade in bilar, under tiden gick jag och mamma en runda på stan. Vi var ute i nästan två timmar och jag satt stilla i vagnen hela tiden- kors i taket!


Mellis som på dagis



När det var dags för mellanmål skulle det göras som på dagis. Köksön fick vara serveringsvagn och allt skulle läggas upp på fat och ingenting fick tas med fingrarna, nej- gaffel skulle det vara!

Semesterplaner



Tristan och mamma planerar att åka till Järvsö i sommar och gå på Järvzoo. Idag fick Tristan gå in på Järvzoo hemsida och kika på alla djuren som finns där. Han blev verkligen superintresserad och längtar redan.

Femte sjukan var det visst





Igår alldeles innan läggdags blev Tristan knallröd även under andra ögat. Blossande kinder, röda utstående utslag på armar och ben är typiska symptom för femte sjukan. Och gissa vem som nyligen var sjuk med just femte sjukan? Kusin Nova! Imorse var Tristan pigg och han smittar inte längre. Men det fick ändå bli en lugn hemmadag med mamma.

Länge sedan sist



Får jag bjuda på en degklump?





Mamma köpte playdoh lera som vi kan sysselsätta oss med nu när vi blir inomhus om dagarna. Det är verkligen länge sedan vi hade sjukstuga, sist som Tristan var sjuk var i juli (!)

Pappasjuk



"-Pappa, vilken tur att vi är lediga idag. Då slipper vi längta efter varandra" sade Tristan när han fick veta att han skulle få vara hemma med pappa idag ♥

Som en prickig korv



Imorse när Tristan skulle duscha upptäckte mamma fullt av utbuktande, röda prickar på armarna och benen. Pigg i övrigt, förutom lite snorig. Men han ser verkligen krasslig ut och under dagen har han fått en röd rodnad under ögat.

Mamma har ringt sjukvårdsrådgivningen två gånger och båda gångerna har de frågat: "-Har han andningssvårigheter? Ring tillbaka i så fall.." Näe, då skulle det bli bilen till akuten- med en gång!!! Men eftersom blåsorna inte blivit vattenfyllda är det kanske inte vattkoppor? Virus?

Skrattfest i duschen



Vi fick kvällsbesök av våran busiga kusin Nova. Vi klädde av oss alla kläder och smet in i duschen- alla tre! Oj, vad vi hade roligt och skrattade gott. Fast det gjorde inte mamma och Johanna som fick ta reda på blöta kläder och torka upp efter oss.

Ny dag, nytt köldrekord



Imorse visade termometern på ohyggliga -35.3 grader. Kallt värre.

Tigerkaka



Sockerkakssmet alá Tristan





Efter lunch gick tiden väldigt långsamt, så mamma drog igång bakning med oss. Mamma trodde vi skulle hjälpa till men Tristan skulle absolut röra ihop sin egen smet. Det blev en salig blandning av stora mängder mjölk, socker, kakao.. ja, allt inom räckhåll. Själv stod jag mest och provsmakade allt. Men när mamma kom på mig med att skopa i mig bakpulver var det färdigbakat.

Pysselverkstad





Storebror gjorde ett par glasögon

Mamma har självstudier idag (=läsning ikväll så fort vi somnat), så vi fick ledigt från dagis. Vi har pysslat, pysslat.. och pysslat.

Dagens outfit



Klänning med bilar (Lindex)

Köldrekord


Slut som artist



Ikväll: Tristan. Imorgon: mamma?

En ovanligt trött storebror somnade i köket medan mamma gjorde välling. Lång dagisdag idag, men imorgon är vi lediga och ska bara vara hemma. Så imorgon kväll är det nog mamma som däckar istället.

Sommarfeelings





När vi kom hem från dagis bytte Tristan om till sitt nya favvoplagg: haj-shortsen! Väldigt passande, en iskall dag som denna.

Ny istid?



Imorse var det köldrekord. Huvva.

Dagens fynd



Två par jeans (H&M) och ett Pippi-nattlinne (Åhléns) till mig!



Tre par shorts (H&M och Lindex), tröja (Me&I) och galonisar (Po.p) till Tristan

Mamma sprang på loppis på förmiddagen. Det var dåligt utbud, precis som förra gången. Men några (billiga!) kläder till oss hittade hon. Allt kostade mellan 10-20 kr/plagget.

Söndags tröttisar



Trött Mollie som inte ville sova middag



Pojklek?



  

.. och flicklek?

Oj, vad tomt och tråkigt det blev här hemma sedan vi skjutsat farmor till tåget.. Men som tur var blev vi bjudna hem till kompisarna Nedd och Mollie. Vi lekte och beställde "slö-middag", alltså hamburgare och strips. Gott!

Middag hos Otto





Glad Otto





Idag har vi varit hemma med kära farmor hela dagen medan mamma och pappa varit ute på äventyr. Och på kvällen blev vi bjudna på middag hemma hos Otto med familj!

Dagens outfit





Muminklänning (Lindex) som farmor köpt till mig!

Premiär



Gissa vad mamma köpt till mig?



Svar: ett hårspänne!


Dagens outfit



Tunika och kjol (Po.p) som jag fick av farmor!

Äntligen!







Farmor tog ett tidigt morgontåg ifrån Stockholm, så efter dagis åkte vi till tågstationen och hämtade henne. Som vi längtat! Och så fort vi kom hem blev det paketöppning :)

Sparkutflykt



Vägen ut ill isen







Lycklig mamma (fotat av: Tristan)



Härke

Tristan och mamma drog ut på en långtur efter isbanan på eftermiddagen. Pappa och jag valde att stanna hemma och fixa middagen under tiden. Underbart att ljuset kommit tillbaka, för bara några veckor sedan var det allt annat än ljust på eftermiddagarna.

Post från Stockholm



"Vad kan det vara?"



Vi har fått post ifrån farmor och Sune! De skickade ett foto från deras båtresa. Jättekul, tyckte Tristan som genast satte upp kortet inne på sitt rum. I helgen kommer farmor hit, då planerar mamma och pappa att komma iväg på något utan mig och storebror ♥

After dagis hos moster



Några lugna minuter framför tv:n



Jagar bort Cassandra ifrån datorn



Tristan tar över



Efter dagis åkte vi hem till moster. Vi var mer vild än tam (eller hur, Emelie?). Hoppade i soffan, rullade i sängen, sprang bakom tv:n. Mamma försökte få oss att varva ner genom att sätta på tv:n. Det fungerade i tre minuter sedan var det fullt ös igen. Men så fick Tristan låna datorn av Cassandra- tack och lov!


Föräldrafika



Trycker i mig semla



Idag var det föräldrafika på dagis. Pappa och mamma fick komma och fika hembakta semlor med oss. Alla fick en semla, lite snålt tyckte jag som tjatade mig blå efter en till!!

Dagens outfit



Polotröja (Po.p), t-shirt (H&M)

Slappar måndag



Dagens lyxmellis: blåbärsmuffins och glass




En annan delikatess: snö!







Fixar middag

Mamma har haft självstudier idag så jag har fått vara hemma och slappat- skönt! Var så glad när jag stod i fönstret och vinkade av pappa och Tristan. Mamma har mest suttit framför böckerna medan jag roat mig själv.

Dagens outfit



Velourtröja (Po.p)

Vårkänslor



Pappas jacka



Mammas regnbyxor

Mamma fick visst lite vårkänslor efter dagens strålande sol. På kvällen drog hon fram flera högar med vårkläder och gick igenom. Vi hjälpte till, såklart!

Hemma igen



Suris på snowracer



Surisar på renfällen

Mamma och pappa ville vara ute i finvädret men det var inte vi alls lika pigga på...

Kaos på Storsjön



På väg till skidspåren



"Hej och hå, det här var riktigt kul"



.. i ungefär 5 minuter



Jaha, och där drog Tristan iväg



Den långa färden hemåt



Ännu en dag med strålande sol! Vi tog en tur ner på isen, mamma åkte långfärdsskridskor (premiärtur!) medan vi åkte skidor med pappa. Tristan drog iväg långt, långt bort. Men efter ett tag tröttnade han och kastade av sig skidorna och sprang ut till mamma på skridskobanan (=KAOS). Själv tröttnade jag nästan med en gång och sprang mest bara kors och tvärs med pappa jagandes efter...

Premiärtur på isen!



Sparktur på Storsjön (nedanför vårt hus)



Mycket folk att spana på





På väg hemåt igen

Pappa och mamma satte oss i en varsin spark, sedan knatade de ner på Storsjön och åkte en sväng på isbanan. Det var verkligen fullt med folk ute på isen!

Hälsar på Mollie



Mamma och jag tog en tur och hälsade på Kicki och Mollie. Vi blev bjudna på god lunch, laxpasta (smaskade i mig två stora portioner, mums) och efter maten blev det långpromenad i syskonvagnen. Både jag och Mollie somnade. Skönt att få chansen att prata länge utan att bli störda, tyckte mamma och Kicki.

Kvällsgäster



Roligt hoppa från sängen med Vera



Igår på kvällen fick vi middagsgäster: Vera och Ida med familj kom förbi! Pappa lagade paella också blev det kladdkaka till efterrätt. Vi lekte och busade ända tills det blev sängdags. Då plockade päronen fram spel och satt uppe och spelade halva natten :)

Ledig dag











Igår hade vi ledig dag. Planen var att vi skulle ta bussen in till Jamtli, men termometern visade på -20 hela förmiddagen. Istället fick det bli en hemmadag med en massa rolig kusinlek!

(Går)dagens outfit





Tröja (H&M) ärvd efter storebror

Svart som synden



Köksbänken är färdigmålad! Passar bättre in nu till de svarta pinnstolarna.

Tuff, tuff



"Japp, då kör vi"



Är inne i en "bygga-tåg-med-stolar" period, både hemma och på dagis ska det byggas. På dagis blir det ett riktigt långt tåg, då tar jag alla tjugo stolar och bygger med.

Ny favorit





Pappa har varit på loppis och köpt en kikare till Tristan. Det var verkligen en fullträff! Tristan älskar sin nya kikare och går omkring med den mest hela tiden.

Pappa är bäst



Soffhäng med pappa



.. men senare ikväll blir det andra bullar

Pappa har haft två intensiva dagar. Han har föreläst inför 200 personer (!) på Östersunds sjukhus. Duktigt!!! Ikväll när vi somnat ska det firas med semlor.

Full verkstad



"-Ska bara ta det som är på kanterna" försäkrade Tristan



Från vit till svart

Efter dagis blev det kusinlek, Nova kom och hälsade på. Medan vi lekte för fullt satte mamma igång att baka blåbärsmuffins! Och pappa låste in sig i badrummet och målade om köksbänken. Full verkstad med andra ord.


Dagens outfit



Pippi tröja (Åhléns) byxor (Po.p)

Solig söndagsutflykt













Vilopaus



Idag blev det en familjeutflykt till Vinterparken. Vi lekte med Nedd och Mollie, klättrade i snöborgen, fikade bullar och Tristan åkte skridskor.

Kjoldans



Dagens lördagsgodis: kolaremmar!



Får jag lov?

  

Mamma drog igång Doramusik. Då sprang vi in på mitt rum och satte på oss en varsin kjol. Sedan dansade vi loss!

Pappa, pappa



"-Titta pappa!"



Efter lunch åkte mamma iväg och shoppade. Vi fick stanna hemma och leka med pappa. Tristan tyckte nog det var extra roligt att ha bara pappa hemma en stund- han är extremt "pappig" nu!


Sur på Friskis



Suris på fikastunden efter gympan

Mamma och jag åkte på lördagsgympa. Var riktigt laddad, satt och hoppade i bilen och sprang in på Friskis & Svettis. Men när gympan körde igång stod jag bara och tittade på, vägrade att göra några rörelser. Mamma försökte få igång mig, men icke..

Äntligen fredag!



Ikväll fick jag äta chips framför tv:n. Härligt!

Mosters nya lägenhet



"Hej moster!"



Egen uteplats- inte illa!



Kikar på köket



Går igenom tapetproverna

Idag efter dagis åkte vi och kollade in moster Emelies nya boende (första egna lägenheten, grattis!) Hon behövde hjälp att välja tapeter och pappa hjälpte villigt till med det.

Dagens Isa



Idag blev mamma (och pappa) ordentligt överraskade när vi satt vid middagsbordet:

"-Ja elskar dig mamma" sade jag då

Kvällstokeri







Vi fick kvällsbesök av Johanna och Nova. Det var full snurr, precis som vanligt.

En stor dag för Tristan





NATSIRT skrev Tristan på skoltavlan

Imorse fick Tristan följa med mamma på skolan. Titta runt i lokalerna och träffa lärare. Också fick han gå fram till tavlan och skriva sitt namn (baklänges, såklart). Det var verkligen en stor grej för storebror, så när vi kom hem skulle det självklart lekas skola!

Dagens outfit



Tröja svampar (Po.p)

Dags att lägga ner bloggen?



"-Gå ut, jag ska ha datorn nu!"



Storebror har lagt beslag på datorn. Han vill spela spel på bolibompawebben hela, hela tiden. När mamma och pappa stänger av tjatar han konstant om att få spela mer. Enda chansen mamma har att få uppdatera bloggen är när storebror sover..

Baka kaka



Hjälpsam storebror (själv skulle jag som vanligt provsmaka hela tiden)



Slickar skålen

Mamma kom på att det var väldigt länge sedan vi bakade. Det är en av Tristans favoritsysselsättningar, så vi körde igång och bakade kladdkaka med en gång.

Dagens fynd



En kasse med utklädningskläder: 40 kr!



  

Till Tristan: väst (Gneis) 100 kr, t-shirtar 10 kr/st och nya (!) byxor 20 kr/st.



.. och till mig: manschesterbyxor för 10 kr.

Igår var det stor-loppis. Sämsta hittills, tycker mamma som bara hittade ett enda plagg till mig. Men utklädningskläderna var ett riktigt kap och en fin täckväst till Tristan har mamma letat efter länge.

Garanterat myggfritt



Imorse var det lite kallare än vanligt när vi klev upp.

RSS 2.0