Repris på gårdagen





"-Sova, sova.."

Ikväll gjorde jag det igen, fast den här gången vågade jag mig upp på andra våningen.

Syskonkärlek







Blev SÅ glad när storebror när han kom hem från dagis, sprang och mötte honom med en massa kramar. Och några pussar!

Dagens outfit



Pippi Långstrump linne (Åhléns), byxor (Lingon&Blåbär)

Kvällsrastning









Behåller sommarkänslan med solbrillor :)

Pappa har mest målat idag medan vi har varit inomhus med mamma. Efter middagen började vi klättra efter väggarna så det fick bli en tur till lekparken.

Dagens fynd



Kläder till mig! I blandade storlekar, allt för 10-30 kr/plagget







Storebror fick en brandmanströja som han älskar

Idag var det dags för första stor-loppiset för säsongen! Mamma och Tristan åkte iväg och kom hem med två kassar kläder till mig (mycket dagiskläder!) Och Tristan fyndade Timberland skor för 20 kr + lite annat.


Idoldyrkan



Flytta in, kanske?



Att storebror är min stora idol har väl ingen missat. Imorse tog jag på mig en av hans tröjor och gjorde mig en egen sängplats inne i hans rum.

Lördagsprommis



Övningskörning pågår







Vi tog en långpromenad i området, jag i vagnen och storebror på cykeln. När vi kom hem igen blev det Bobby Car åkning ute på gatan!

Trotsigt värre





"Ser jag dryg ut nu?"

Det här är storebrors trotsmin. Eller drygminen, som pappa och mamma också kallar det. Såhär ser han ut när han är på sitt allra värsta trotshumör.

Mamma festar loss



"Schkål!" (bild från krogen)

Mamma är inte så pigg idag.. Hon hade 30-årsfirande (några dagar i förskott) igår med god mat som sköljdes ner med både drinkar, öl och shots :)


Experthjälp



Mamma Kicki flyttar om

 

Vi har haft roligt fredagsröj med Nedd och Mollie! Och mamma passade på att få hjälp av Kicki, som arbetar som dekoratör, med tips och idéer till vardagsrummet. Nu behövs det fåtöljer, hyllsystem, platt-tv, soffbord och en stor taklampa innan vardagsrummet känns färdigt. En tripp till IKEA, kanske?

Älskade gunga



"Gonga, gonga"

Idag har mamma kört projekt storstädning från morgon till kväll. Men en liten paus mitt på dagen blev det, så att jag fick ägna mig åt min absoluta favorithobby: GUNGA!

Testpatrullen



Betyg: IG blå overall, MVG röd overall

Mamma ville testa reflexerna på höst/vinterkläderna. Vi fick gå in i ett mörkt rum också lyste hon på oss med ficklampa. Efter att vi lekt leken en gång tyckte vi att det var slutprovat! Mamma hade egentligen tänkt "lura" oss till att prova storleken på de andra kläderna också, men men.. Kanske får bli en annan lek?

Blygis



Olle ville gosa, men då blev jag stel av skräck



Moster visar foton på mobilen

Moster och kusin kom och lunchade, de skulle på sjukhuset och passade på att hälsa på innan läkarbesöket. Jag blev en riktig blygis så fort de kom innanför dörren. Gallskrek när Olle pratade med mig och hängde mamma i benen mest hela tiden.

Kan mamma, kan jag



"Såhär brukar hon visst stå och trycka.."



Idag drog jag fram gungan och klättrade upp på för att kunna se vad det är mamma tycker är så intressant, där uppe på köksbänken.

Soffipropp



Soffa från 60, 70- talet



Gamla soffan har flyttat ut till allrummet

Pappa kom hem med en ny soffa. Fyndad för 480 kr, allt med avtagbar klädsel!

Färdig(s)pytt



Dagens middag



Tristans sjunde flyktförsök från matbordet

Idag liksom många andra dagar i veckan blev det uppvärmd mat till middag (färdiglagad fiskpytt, bara att steka på i stekpannan). Och som alltid blev det matkrig.. Nu har mamma lessnat, nu ska det bli mer hemlagad mat från grunden här hemma! Kanske får storebror mera matlust då?

Dagishämtning



På väg från dagis



Elias och Tristan gungar loss

På eftermiddagen åkte vi in och hämtade Tristan tidigare, sedan hade vi after dagis i Björkbacka tillsammans med Elias och Erik.

Utefix





Fint väder och storebror på dagis, så jag har fått "hjälpa till" (eller två steg framåt och ett steg bakåt, som mamma säger)  att städa ute på gården och ordna i garaget.


Dagens (randiga) outfit





Tröja (Lindex) byxor (Po.p)

Drar till skogs



"Hrm, vad är det här nu då.."



"Jag vill bli fotad!"

På eftermiddagen blev Tristan övertrött och omöjlig, minst sagt, så när pappa kom hem gick vi ut på en runda i skogen.

Lekdags



Storebror fortsatte hoppandet hemma hos Nedd och Mollie





 

Efter frukost och några koppar kaffe till mamma åkte vi och hälsade på Nedd och Mollie. Om en vecka börjar Mollie inskolningen på dagis och om två veckor är det min tur!

Klockan 05:19 hos oss



Morgonpigg med studs i benen

... storebror vaknade lika tidigt igen. Fast pigg och glad den här morgonen (det var INTE mamma kjJFO93gkgj!!) Direkt efter han klivit upp började han hoppa i gästsängarna, som tillfälligt fungerar som soffa, och höll igång i nästan en timme.

Tredje och fjärde utflykten



Pappa fick bära mig från Björkbacka, under vilda protester!



Dagens kaka

Efter Jamtli blev det middag på Björkbacka och sedan efterrätt, en varsin kaka, på Stocke Titt.


Utflyktsdags igen



Tristan letar efter bokstaven T







Pippi-väskan från "motter Monka" fick följa med





"Akta er getskrällar, annars kastar jag igen"





Efter lunch åkte vi till Jamtli. När vi var inne hos getterna tyckte jag att de blev för närgångna, så jag ropade UUGH och kastade iväg min Pippi-väska mot dem! Fast då blev pappa och mamma inte glada och som tur var blev ingen get träffad..

Upp och ner



"Varför saknar jag förmågan att somna om? Hmm..."



Imorse vaknade storebror kl 5. Varken pigg eller glad och kunde som vanligt INTE somna om. Egentligen skulle pappa måla på förmiddagen men eftersom den tidiga starten gjorde att allt blev upp och ner (särskilt Tristans humör) blev det en (ut)flykt till Petterson Berger istället.


Indisk afton



Varför äta när man kan leka?

Vi fick middagsgäster, Rufus med familj kom och hälsade på. Pappa lagade indiskt med recept från en kokbok han fått av faster för många, många år sedan. Fast vi hann inte få ner så många tuggor, det blev så fullt upp med att leka och härja runt (annat blev det när efterrätten serverades, då gick allt ner i magen med stor aptit..)

Höstkläder



I provrummet

Mamma och storebror tog en tur på Lindex medan jag storhandlade på Coop med pappa. Ett par fodrade allvädersbyxor till Tristan och strumpor till mig lyckades mamma få med sig. Nu är vi snart rustade inför hösten och vintern (brr), bara underställ och jacka som fattas.

Dagens outfit



Cape (Mexx), leggings (H&M) stövlar (Skopunkten)

Hoppa på bussen!



Kökssoffan fick vara buss

Imorse lekte Tristan att han var Sune som körde buss. Jag fick leka Tristan och mamma fick vara farmor och laga mat. Potatis och fisk blev det visst.

Fredagsdisco



"-Blää!!", sade Tristan om drinken

Efter middagen blev det fredagsdisco med dans och drinkar. Vi spelade "Macken" (The Pinks) och "Fyra bugg och en coca cola" (Lotta Engberg) också blandade mamma drinkar med avslagen läsk och multidryck.

Pizza: inget matkrig!





Glad och nöjd, en ovanlig syn vid middagsbordet

Pappa kom inte hem till middagen, han skulle iväg på after work, så mamma gjorde det lätt för sig... Hon värmde två pan pizzor i micron. Värsta festmåltiden, tyckte jag och storebror.

Godaste pannkakorna i stan



Mamma Kicki rullar..



.. och vips så blev Nedd och Tristan en pannkaka!



Vi fick roligt fredagsbesök! Kicki rullade in oss i bäddmadrasserna (från gästrummet) och lekte att vi var pannkakor. Sedan slängde mamma på kuddar som fick vara sylt och grädde. Fredagströtta mammor, eller?

Sockerråttor







  

Efter det dagliga matkriget (:middagen) var alla trötta och griniga. Så vi åkte till Stocke Titt och proppade i oss lite socker :)

Trist storhandling



På väg in på Willys med en låång lista och liiite tålamod

Idag blev det storhandling! Det var ganska tråkigt, jag tröttnade snabbt på att sitta stilla och började riva i saker och skrika högt. Mamma försökte ge mig varor ur kundvagnen att distrahera med, men de kastade jag ner på golvet.  

Årets sista bad





 

Igårkväll gick vi ner till sjön för att kasta sten. Också fick vi doppa fötterna! Antagligen årets sista dopp, idag har det varit betydligt kallare, brr.

Värsta studsen!



Obligatorisk testhoppning på nya madrasserna





Myser på den gamla bäddmadrassen (som ska SLÄNGAS)

Tidigt imorse kom de efterlängtade madrasserna som mamma och pappa beställt på IKEA. Nu hoppas mamma på törnrosesömn!

Mördarbacken



Mamma vill bara ge upp..



Själv sitter jag i vagnen och gottar :)

Efter lunch och sovning var det dags att hämta storebror. Mamma fick svettas rejält uppför den branta backen.

Vinglar runt



Äntligen! Nu kan mamma förnya körkortet och köra lagligt :)





Mjölkar kossan Mu

Vi träffade moster på stan, hon hjälpte till att passa mig medan mamma fotade sig. Sedan blev det Jamtli. Där sprang jag loss ordentligt, var så trött efter den tidiga morgonen att jag vinglade fram efter ett tag.

Mammas frukost nr 2



Eftersom vi var så extremt morgonpigga imorse fick mamma äta frukost igen klockan tio. Då fick jag dagens lunch: barnmatsburk med potatis och lax. Mamma ryggar tillbaka av lukten, men jag älskar barnmat!

Klockan 05:45 imorse



En väldigt morgonpigg storebror satt med sin älskade jordglob i soffan och ropade:
"-Jag vill se var isbjörnarna bor, NU!"

Matleken





Perfekt höjd på skafferiet (fast mamma håller inte med)

Det här är en riktigt rolig lek att sysselsätta sig med hemma på dagarna: riva ur skafferiet! Nudlar, ris, välling, konserver.. allt åker ut på golvet.

Dagens outfit



Tröja (Po,p) leggings (H&M)

Mamma lagar nerverna



Dags för nästa promenad, färdiga gå!

När pappa klev innanför dörren blev det snabbt middag. Sedan gick mamma ut i skogen på en långpromenad, vilade öronen och plockade smultron. Efter en huvudvärkstablett och ännu en promenad blev mamma glad igen :)

Bergochdalbana



Dagens lunch: potatissallad med korv och tomater, mums!



Mollie med snuttefilten





Vi fick lekbesök på förmiddagen. Tristans "bergochdalbanehumör" höll i sig. Vissa stunder lekte han bra, men ibland svängde humöret rejält och det blev en del knuffar, tjuvnyp och utbrott. Mamma fick verkligen fullt upp och hann inte ens sitta ner och äta lunch, pust.

Dagens outfit



Body och byxor (Po.p)

Dagens argis



"-Jag vill på Liseberg!!!" vrålade Tristan imorse

Idag är storebror på sitt allra värsta humör. Mycket vilja, tjat om allt möjligt och så fort något går emot honom vrålar han rakt ut. Trött? Allmänt trotsig? Vaknat på fel sida?

Söndagsmiddag





Tristan lånar Rufus sparkbil, en favorit!

Vi blev bjudna på middag hemma hos Rufus med familj. Riktigt lyxigt och skönt att slippa stöka med middagen hemma, tyckte mamma och pappa.


Pilotdrömmar



Storebror drömmer sig bort



Pappa och Tristan gjorde en utflykt ut till flygplatsen. De hade öppet hus med flyguppvisning och bjöd på tårta. När de kom hem pratade pappa på om att ta flygcertifikat, men han lyckades inte alls få igång mamma på de planerna.

Släktmiddag



Testar mammas armband



På eftermiddagen fick vi middagsgäster, Otto med familj kom och hälsade på!

Skogsstilen



Hårband? ja. Ryggsäck? japp. Bok? jajamän.





Hello 80-talet!

Soligt väder, så pappa passade på att måla på huset. Under tiden drog mamma med oss ut till skogs, i full utstyrsel.

Husvisning del 8: sovrummet



Säng, matta och lampor (IKEA)
Överkast och kuddar (Hemtex)


  



Utsikt över åkern



Garderober som slukar förvaring



Skjutdörrar in till badrummet

 



På önskelistan:
Stor, rund taklampa (tycker mamma, inte pappa) + bordslampa
Förstoringar till tavellisten
Tavla eller liknande
Nya madrasser- kommer till veckan! Beställt från IKEA

Klassiska rundan



  

Efter lunch och sovning körde vi en klassiker: först en tur på second hand och sedan lek och fika på Björkbacka.

Coola kusiner





Nova tog på sig en scarf runt huvudet. Då fick storebror stora ögon och skulle självklart göra likadant. När jag såg det började jag illvråla.. tills mamma knöt fast en på mig också!


Blåbärsjakt



Allt hamnade i munnen istället för i koppen, såklart!



Storebror blir alltid GLAD och harmonisk ute i skogen





Nova vilar benen

Imorse tog vi bilen till "annersia" för att leta efter blåbär. Vi hittade även smultron, lingon och hallon. Alla bär var lika goda! När vi tröttnat på att äta (varför plocka??) bär fick vi fika matsäck, sedan åkte vi hem. Mamma hann plocka 3-4 dl blåbär, alltid något :)

Bye, bye fåtölj



Oj, så trött jag blev efter en heldag på stan

Johanna och Nova kom förbi på kvällen för att hämta fåtöljen (på bilden) de köpt av oss. Pappa och mamma planerar att köpa två nya fåtöljer. Och en ny soffa, någon gång i framtiden..

Kul dag på stan



Allt ska undersökas



Pannkakslunch med Rufus



YEAH!!

Idag åkte vi med in och lämnade Tristan på dagis, sedan stannade vi kvar tills det var dags för hämtning. Det var roligt på stan, jag var på superbra humör, skrattade och hejade på allt möjligt folk. Mamma hade tänkt köpa upp sig på höstkläder till oss, men jag vägrade sova så det blev bara något enstaka stressköp.

Kvällspromenad



Pusspaus







Kisspaus



När pappa (äntligen!) kom hem efter jobbet gick vi på en långpromenad, hela familjen.

Går på skräp-loppis



Tristan tjurar på med sin trehjuling fastän han fått en ny cykel med stödhjul



Eftermiddagen blev lååångtråkig, så vi tog en tur på Härke loppis. Där luktar det illa och 99 % av alla grejer är skräp. Tristan lyckades iallafall hitta en bil för 1 kr och jag fick en hink för 5 kr.

Kusinbak





Vill kladda mera!!

Idag när Nova och Johanna kom på besök körde vi igång med bakning. Vi gjorde en chokladkaka, en lightversion av kladdkakan. Den är riktigt GOD och ännu godare är den att smaska på dagen efter, då den blivit lite kladdig.

Smal chokladkaka (arla.se):
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g Kesella

Gör så här:
Ugnen på 200°. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med Kesella. Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Garnera evt. med florsocker. Gott att servera med vaniljglass!


Äntligen blev det skoj



"Åhå, paket minsann!"



"Fika också, oj, oj"

På eftermiddagen blev det roligare. Först kom pappa och Tristan hem med paket till oss från kära farmor. Sedan kom Nova och Johanna på besök och de hade köpt med sig fika- från kondis!

Klädrensardag



Mamma tog ner ALLA kläder från vinden: mycket bärande!



"Hejdå tråk-mamma, nu drar jag.."



Eftersom Tristan gick dagis och regnet öste ner passade mamma på att gräva ner sig i klädhögarna. Namnmärkt, rensat, kollat storlekar osv. Det blev ganska tråkigt efter ett tag, tyckte jag, så jag drog på mig några shorts, gummisnoddar, mammas sko och försökte rymma ut genom ytterdörren.

Dagens fynd



Pyjamas (Po.p), jacka (Everest), body (Po.p) kjol (Po.p)

Igår åkte vi tillbaka till loppiset vi var på i helgen, mamma ville ta en till titt i klädhögen. Och det var tur, för det fanns några fler plagg at fynda.

Stora storebror



"-Lek ni, hur mycket ni vill, jag ska läsa tidningen jag", sade Tristan och hämtade dagens ÖP.

Sista dagen



Nedd och kompani kom på besök idag, sista dagen på sommarlovet. Imorgon är det dagisdags!

Dagens outfit



Cardigan (Po.p), byxor (H&M)

Skogsexpedition





"-En smörblomma" sade Tristan och slog upp den i boken

 

På eftermiddagen tog vi en skogstur med Nova och Johanna. Vi letade efter smultron och blåbär, men hittade mest bara myror överallt.

Latmaskstilen



Inga myror i brallan här inte

Morgonvällingen i soffan är dagens enda lugna måltid här hemma.

Dagens fynd



Jackor (Polarn & Pyret) till mig och storebror



Mössor i blandade storlekar



Tröjor (Po.p)



Barnböcker, tidningar.. och väska (H&M) till mamma!

Idag har mamma och pappa fyndat ORDENTLIGT :) Allt på bilderna hittades på ett gårdsloppis en bit utanför stan för 199 kr- tillsammans!

Ännu mera bad



"Hmm, badskorna funkar"

 



Vinkar till moster



Härligt (men kallt!!) att doppa sig med mamma

Medan jag sov i vagnen gick mamma, moster och storebror ner till stranden och badade.

Badväder



"Det är ingen håv, det är ett metspö" säger Tristan om sin nya håv





Vi gick ner till sjön så att Tuk-Tuk skulle få sig ett dopp. Tristan fick ta med sin håv men blev så badsugen att han klädde av sig alla kläder och badade istället.

Dagens outfit



Klänning (Lindex)

Kvällsdopp



Moster och Tuk-Tuk följde med





På kvällen gick pappa och Tristan ner till Storsjön och fiskade. Vi följde med, men lessnade ganska snabbt på att stå och titta på, så istället gick vi en bit bort och badade. Eller, jag och Tuk-Tuk badade, mamma som är en riktig badkruka doppade bara fötterna.


Poolhäng







Snart blir det inflyttningsfest här!



Mamma tvingade in mig i skuggan med en bok

Pappa ville få tid att måla på huset, så vi åkte till Nedd och Mollie. Och fick springa runt på deras gräsmatta, äta Kickis bullar och bada i poolen :)

Hundvakt



Trivs bäst i skuggan

Vi har fått Tuk-Tuk på besök! Han ska stanna här tills på söndag.

Vänta på mig!



Lånade mammas skor



Ooops, här blev det svårt



Vart tog dom vägen?

Mamma och Tristan gick upp till skogen för att plocka smultron. Men jag ville minsann inte stanna hemma med pappa, så jag smet ut och följde efter dom.

Åretripp

Åre:



Kramar om Nalle Puh på köpcentrumet



Ännu en måltid med myror fulla brallan





Lek på Holiday Club

Chokladfabriken:



  

Spännande (och gott!) stopp efter vägen

Kretsloppshuset:





Pisspaus som storebror, fast blöjvarianten, då..

  

Jordgubbscaféet:



Ännu ett sommarcafé för mamma att pricka av på listan



Arg och sur

  

Efter att hälsat på hos fröken Smilla åkte vi vidare till Åre. Det blev en riktig heldag med en massa spännande aktiviteter. Bäst att passa på, i helgen blir det soligt=målning och på måndag börjar pappa jobba igen.

Dagens outfit



Tunika (Fix)

Kärt återseende



 

Mamma med tårar i ögonen



Självklart bjöds det på grisöra och andra delikatesser 





Smillas lill-matte, en riktig linslus :)



SÅ mycket duktigare på att gå i koppel!



Pappas sista semestervecka, så vi passade på att ta en tur till Järpen för att hälsa på Smilla! Åh, vad härligt det var att få klappa om henne igen! Det blev en riktig fest med gott fika för både oss och Smilla.  

Dags för lekträff.. igen!







 



Dagens middag: pastasallad

På eftermiddagen hade vi lekträff med dagiskompisarna Harry och Gösta i Björkbacka. Vi röjde runt i lekparken! Sedan hade vi picknick. Skönt att slippa matkriget hemma, tyckte mamma och pappa.

Tårt-Tristan





"-Jag är en tårta" sade Tristan när han kladdat ner sig med mammas fotkräm.

Playdate



Fikasugna små herrar



Vi blev bjudna på lek och gröna "Hulkenmuffins" hemma hos Nedd och Mollie. Vi lekte jättebra, alla fyra. Knappt några bråk, tårar eller konflikter alls. Skönt, tyckte mamma och Kicki.

Dagens outfit





Linne (Lindex) tajts (Katvig)

Ny dag, nytt sommarcafé



Mysigt värre



Hästar!



På kvällen åkte vi på en loppisrunda, sedan fikade vi på ett sommarfik i Marieby. Mamma har en lista med nya sommarcaféer som hon hoppas att vi ska hinna beta av innan hösten!

Det dagliga matkriget



Matligisten



Tristan irrar omkring (bakgrunden) medan vi andra äter

Storebror har aldrig haft någon större aptit på mat. Varenda dag blir det krig vid matbordet (så länge det inte serveras pizza, hamburgare, pannkaka eller våfflor). Idag var, såklart, inget undantag..

Namnmärkning pågår



Medan jag sussade i vagnen passade mamma på att märka upp en hög med kläder inför dagisstarten. Hela tiden med en sorglig klump i bröstet, eftersom hon insåg att jag inte längre är bebis..

Skoförsäljaren





"-Vill du köpa klackskor, mamma?" frågade Tristan

Tristan välte ut alla skor från skostället, sedan startade han en skoförsäljning.

Mys med bebis



Storebror bäddade ner sig i min säng tillsammans med sin "bebis" (som han säger om sin docka). Sedan hade han högläsning.

Dagens outfit



Mumin tröja (Lindex) kjol (Po.p)

Utflyktsdag med farmor

Frösö kyrka:



Väldigt högtidligt, tyckte storebror



På förmiddagen ville Tristan gå in i kyrkan och titta, så vi gick in och tände ljus och provsatt kyrkbänken. Det var första gången som jag och storebror var i en kyrka.

Stocke Titt:





Sitter i gräset och surar

 

På eftermiddagen åkte vi till Stocke Titt och åt middag. Fast jag fick inte i mig så många tuggor, hade sånt fullt sjå att springa omkring!

Petterson Berger:



Titt ut!





 

Efter middagen blev det ett kvällsryck på Petterson Berger, så härligt att springa omkring ute på gräsmattan.

Tårtkalas



Väntar på tårta med födelsedagsbarnet :)



Mamma blev nostalgisk när vi lekte i lekparken

Vi har varit och firat Vilma som fyller 3 år idag!! Vi blev bjudna på god tårta och självklart busades det en hel del. När Tristan fick se lägenheten vi bodde i tidigare fick han plötsligt hemlängtan tillbaka (men det fick inte mamma och pappa, särskilt inte när de gick förbi grannens dörr, brr..)

Efterlängtad farmor



På morgonpromenad

Igår kväll då jag och storebror sov kom kära farmor upp med tåget från Stockholm. Givetvis vaknade Tristan redan före kl 6 imorse och började tjata om farmor (som dock inte var lika morgonpigg)..

Planterar träd



Här ska det bli gräsmatta sommaren 2010...



Vattnar trädet



Vill också vattna

Ikväll grävde pappa ner trädet som vi fick av moster Monica i inflyttningspresent. Det får stå i skogskanten och växa till sig tills nästa sommar.

Glassmonster





Den dagliga glassutdelningen



Njuuuter

På eftermiddagen åkte vi till ett nytt sommarcafé och fikade sommarens hundraelfte glass.

Tivolidags- igen





Samma allvarliga min som igår



Mera karusell!!!



Det blev en tur till karusellerna idag igen. Den här gången åkte storebror tillsammans med bästa kompisen Nedd (= dubbel glädje!)

RSS 2.0