Allhelgona





Konstigt att vara ute "mitt i natten", tyckte storebror



Ikväll innan läggdags drog mamma och pappa på oss overaller över pyjamaserna. Sedan åkte vi till Frösö kyrka och tände gravljus i minneslunden för morfar.


Blodig middag..



Avhuggna fingrar eller varmkorv?







Lek med Linn inne på mitt rum (under ständig bevakning, förstås..)

Vi fick roligt middagsbesök. Vilma och Linn m. familj kom och hälsade på! Vi bjöd på pressad potatis med blodiga fingrar. Mums, tyckte vi och åt upp det mesta på tallriken. Och till efterrätt åt vi halloweentårta och den slank (förstås) också ner väldigt snabbt och bra i magen.

Bebistokig storebror



"-Isa, du är noll år" sade storebror

Tristan pratar ofta på om bebisar. Ibland leker han själv bebis, kryper omkring och pratar bebisspråk. Idag lekte vi att jag var en liten bebis igen! Då matade han i mig mosad frukt med en bebissked.

Bus eller godis?



Häxor med vattensprutor i handen

Titta vilka läskiga häxor som kom och knackade på hemma hos oss idag. Tristan skänkte iväg lördagsgodiset snabbt som tusan!!

Vild kusinlek (som alltid..)





Gänget :) I snygga solkepsar som storebror tiggde till sig på klädaffären 

Idag har det varit kusinlek hela dagen. Imorse hälsade vi på hos Nova, medan pappa och mamma åkte på ICA Maxi och tokhandlade. På eftermiddagen följde Nova med oss in på stan för att köpa skor och kolla in en utförsäljning. Gissa hur det gick???? Mamma och pappa tror att vi kommer somna riktigt skönt ikväll..


Mor och dotter








Moster fotar










Härkeutflykt



Nova och Tristan gömde sig i sjöbodarna..



.. så fick jag och morbror leta efter dem!






Nova och Tristan dukade upp vid eget bord 







På väg hemåt genom skogen

På eftermiddagen följde Ante, Nova och Emelie med oss ut på en skogstur i Härke. Strålande sol, varm oboy och en massa bus.. Lovely!

Dubbla kontroller



Storebror gör ett syntest, självklart ville jag sitta brevid



Tristan tog upp kameran och fotade BVC-sköterskan..



.. och mamma medan de satt och diskuterade

Idag var det dags för tvåårs och fyraårskontroll på BVC. Tristan fick bl.a. rita och gå balansgång. Själv fick jag mest bara väga och mäta. Resultat: 92 cm lång och 13 kilo tung.

Mamma tog upp att Tristan kissar i sängen vareviga natt och kom fram till att han inte är fysiskt mogen ännu- så nu åker nattblöjan på igen! Sedan pratade de en del om mitt knuffande och mamma blev erbjuden psykologkontakt för råd om hur det ska bli bättre. Nästa vecka är det utvecklingssamtal på dagis, efter det kommer mamma bestämma om hon ska gå vidare och söka stöd.

Välkommen till skolan



Målarstativ som pappa hittade på IKEA i söndags

Det här är favoritleken här hemma: leka skola! Tristan har verkligen nördat in sig på siffror och bokstäver, vill bara skriva, skriva, skriva.. också räkna, förstås.

Mera höstlovskul!







 

Idag tog pappa också lite höstlov, så gjorde vi en utflykt till Jamtli- hela familjen. Medan pappa gick och tittade på djuren med mig passade mamma på att ta med Tristan till bakstugan. Där fick storebror prova på att baka tunnbröd, det var POPULÄRT!

Dagens outfit



Tröja (Po.p) jeanskjol (Kaxs)

Vardagsskoj





Spindelmannen





Ikväll hade vi det lite festligt här hemma med middagsgäster. Tristan och Nedd lekte på lika glatt som alltid, själv var jag på "knuffhumör", så Mollie fick leka själv inne på mitt rum. Och mamma undrar NÄR det ska växa bort, egentligen???

Ännu en älgbuse



Fast den här älgen var inplastad :)



Tristan snabb att slå upp älg i "djur och natur boken"









Idag blev det en utflykt till Jamtli, som ordnar en massa roliga höstlovsaktiviteter. Och gissa vad vi såg utanför entrén? En stor älg! Fast den var visst inte på riktigt, sade mamma..

Pigg och feberfri



Piratstilen- med mössan över ena ögat! (bild från gårdagen då vi gick på stan)

Nej, Tristan har inte blivit sjuk. Tack och lov! Han var nog bara lite trött igår när han somnade mitt på dagen, varvar kanske ner nu när det är höstlov.

Ett dåligt tecken





Det blev väldigt tyst, oroväckande tyst här hemma. När mamma gick för att kolla läget hittade hon Tristan- sovandes i min säng! Sjukdom på G? 

Busigast i stan



Dansar disco på köksbordet



"Kaxig, jag?"



"Kan stå på ett ben också, wohoo!"



"YEAH!"



"Ska du inte bära ner mig snart..?"

Dagens (busiga) outfit



Tröja och tajts (Po.p) Kjol och vintermössa (Lindex)

Obligatoriska morgonduschen



"Allt som Tristan gör, ska jag göra" (annars blir det ILLVRÅL!!!)

Tristan pinkar i sängen natt, efter natt, efter natt.. Så alla morgnar här hemma startar med en dusch. Och när storebror hoppar i duschen ska såklart jag också följa med.

Fri lek



Världsmästare i kojbygge

Idag har vi fått härja runt fritt här hemma. Byggt kojor, sprungit runt och käkat mackor, kastat runt leksaker.. Mamma har varit på loppis och ägnat hela dagen åt att sortera igenom kläder och pappa har monterat IKEA-möbler.

Dagens Tristan



"-Jag vill ha en bebis, en sån där riktig bebis som vi såg på öppna förskolan. Det finns att köpa på bebisaffären"




Ikväll innan läggdags blev det badning- med bubbel! Baddockan fick också vara med. Och när mamma klev i badkaret pekade Tristan på mammas bröst och sade:

"-Vad är det där? Snoppblommor?"

Ännu ett möte med skogens konung



Puss och kramkalas



Sedan upptäckte vi en älg som stirrade på oss, huu..



Småskraj storebror





Bäst att gå hemåt

Pappa har åkt på IKEA så vi fick roa oss på hemmaplan med en skogsutflykt. Och oj, vilken spännande utflykt det blev! Vi hann bara gå några meter in i skogen, så fick vi se en älg. Frösön är visst ett väldigt populärt ställe för älgar att hänga på :)

Skogsmulle återvänder



Förvandlingen till Skogsmulle pågår



Idag lekte vi Skogsmulle igen, både jag och storebror. Mamma fick ropa: "-Hej kolikok" sedan skuttade vi fram och gav henne en på-låtsas-present.

Dagens outfit



Tröja (Katvig) tajts (H&M)

Fredagsgott?



"Går det att äta det här?"



När pappa kom hem blev det nachos! Jättegott, tyckte mamma och pappa. Konstig "mat", tyckte jag och storebror som knappt rörde maten.

Höststäd



Röjer undan ute på gården



"-Gunga, vill gunga.. guuungaaa!!"

På eftermiddagen drog mamma på oss kläderna (overall premiär!) sedan gick vi ut i tråk-vädret och städade. Mamma plockade undan sommarleksaker och monterade ner stegar och träbockarna som pappa använt när han målat huset. Och nej, huset är INTE färdigmålat.. Kanske blir det klart sommaren 2010?

Hej kolikok!



Gissa vem som kommer smygandes här?



Det är ju SKOGSMULLE!





Viftar på den långa svansen

Idag har vi lekt Skogsmulle här hemma. Tristan drog på sig mössa, vantar och knöt sig en svans av mammas halsduk. Själv försökte jag hänga på så gott jag kunde.

Dagens (snoriga) outfit





Tröja (Lindex) och tajts (H&M)

Buuu!!!!





  



"-Jag är starkare än Bamse" sade Tristan

Idag var det spökdisco på dagis (tjuvstart på halloween eftersom det är lov nästa vecka). Vi fick klä ut oss och dansa loss i stora hallen- med lyset släckt!  

.. också Tristans önskelista (om mamma får hjälpa till)



1. Underställ
2. Kånken ryggsäck modell klassikern
3. Utklädningskläder (tex. peruk, lösnäsor..)
4. En spark
5. Fårskinn

Min önskelista



1. En dockvagn
2. Docka (modell större, tex. Skrållan)
3. Badleksaker
4. Skinnjacka strl 98
5. Fårskinn

Storebror önskar hejvilt





Nu är det bara några veckor kvar tills vi fyller år. När mamma bad Tristan säga fem saker han önskar sig svarade han såhär:

1. En stol som människor kan sitta på
2. En låtsaskamera så att jag kan knäppa kort på vilda djur
3. En grävmaskin
4. En mugg som man kan dricka ur
5. En inomhushink, inomhuspenna och inomhusblock


Korvgrillningen för 1 år sedan



Några veckor innan jag tog mina första steg utan stöd



Och såhär såg det ut på förra årets korvgrillning. Tiden går..

Korvgrillning med päronen



Tristan myser med sin favoritfröken Susanne



 

På eftermiddagen ordnade dagis korvgrillning för alla barn och föräldrar. Det ville vi såklart inte missa, så eftersom Tristan varit pigg hela dagen, tog vi bussen in.

Dagens Tristan





"-Mamma, kan du göra en sån där som dom har på Jamtli?" (ett huckle)

Vadå vila?



Bygga pussel, en lugn aktivitet

Idag är Tristan pigg och glad igen, inget magont som spökar. Men vi fick ändå stanna hemma på förmiddagen, mamma vill att storebror ska vila (fast det vill såklart inte Tristan, han härjar på som vanligt- full rulle!!)

Dagens outfit



Tunika och jeans (H&M)

Aj, aj i magen



Fy, för magont

Idag ringde de från dagis. Tristan var ledsen, grät och klagade på ont i magen. När pappa hämtade oss somnade Tristan i bilen. När vi kom hem piggnade han på sig ganska snabbt och det onda i magen släppte. Mamma tror att han börjar bli förkyld och att det är körtlarna i magen som spökar..

Redo för dagis?



Nu vill jag bestämma mina outfits själv. Oftast gallskriker jag om mamma vill hjälpa mig på med kläderna- kan själv!! Imorse drog jag på mig favvotajtsen, tröja, reflexväst, mössa och hjälm. Sedan kände jag mig klar för att åka på dagis.

Skogsmulle dyker upp!





Skogsmulle hoppade fram från skogen



Fikarast





Leker "Björnen sover"

Idag var det dags för träff med skogsknyttarna. Och titta vem som kom och hälsade på- Skogsmulle! Nästa gång är det säsongsavslutning med tema mörker. Då blir det korvgrillning för hela familjen ute i mörkret.

Lek hos grannar



Här bor Vera!



"Var är du Vera?"



 

På eftermiddagen hälsade vi på hemma hos Vera och Ida. Storebror och Vera hade jätteroligt, byggde pussel, spelade spel och lekte kurragömma.

Gympalördag igen



"Jaha, dags för gympa igen då"





Kusin Nova



Pappa hade helgstädning på dagis idag, så mamma tog med oss på gympa. Nova dök också upp och (självklart) blev det en massa bus, de sprang runt och gömde sig medan vi andra gjorde övningar.

Dagens outfit



Halsband runt magen, tjusigt

Velourtröja (Po.p), velourbyxor (Lindex)

... också fredagsmys!









"Du får INTE smaka mamma!"

Fredag= fredagsmys! Ikväll hade vi det lite extra mysigt. Älskade kusin Nova kom och gottade tillsammans med oss.

Fredagsutflykt



 





Attackerar mamma med bollar



Mamma packade väskan sedan tog vi bussen in till stan för en dag på Jamtli.

Fånge nr 6680500



Skyldig till brott?

 

Storebror grävde djupt i utklädningslådan och hittade en tjuvdräkt. Peruken åkte också på, väldigt matchande.

Skapandet fortsätter







Inomhus har det också skapats en del. Tristan och Nova har dragit garnnystan runt hela huset. Ordnat fällor, låst fast lådor och dörrar osv.

Gatukonst







 

Idag har vi haft lekbesök av Nova hela dagen. På förmiddagen gick vi ut en sväng, vi målade på asfalten och drack varm choklad.

Dagens outfit



Tröja (Po.p) byxor (Lindex)

Dagens fynd



Framåt eller bakåt?







"Oj.. vilka långa byxor.."

Mamma hade hittat en massa fina (och billiga!) kläder till oss genom en annons på blocket. Så på eftermiddagen hade jag lite klädprovning i köket. Även Tristans kläder åkte på!

Stök och bök



Drar garnnystan genom huset..



.. och bygger koja på nya vardagsrumsbordet!

Ikväll skulle pappa på möte och mamma ut på långpromenad med en granne. Så Johanna och Nova var snäll och ryckte in som barnvakt åt mig och storebror! Tristan och Nova härjade på som vanligt (om inte värre..) Välte madrasser, smällde i dörrar, drog av sig kläderna, slet ner en tavla.. bland annat.

Dagens Tristan



"-Farmor, hon är jättesnäll. Hon får komma på mitt kalas"

Önskas: tuppkam





Storebror är rädd om frisyren

Idag är det fotografering på förskolan, så imorse fick vi starta dagen med ett bad. Sedan blev det finklädsel (med extratröja över ifall det spills) och Tristan fick en tjusig frisyr, dagen till ära. En riktigt hög tuppkam önskade han, mamma försökte så gott det gick.

Storebror fotar



Soffmys med mamma

Igår när vi satt och tittade på bompa tog Tristan fram kameran (den lilla, inte systemkameran, ohh nej) och fotade. Riktigt duktig har han blivit, kan själv knäppa på kameran och hålla fingrarna rätt.

Frösö ängar (och en besviken mamma..)



 



Fikasugna





På förmiddagen tog vi en söndagstur ut till Frösö ängar. Vi lekte och fikade varm oboy med ostmackor.

I bilen på vägen dit såg mamma en stor tolvtaggare. Vi stannade bilen och mamma sprang ut i skogen med kameran i högsta hugg. Plötsligt hörde hon hur det knakade till- och där låg den gigantiska älgen, med bara några meters avstånd! Mamma blev stel av skräck och älgen rusade iväg i högsta fart. Och något foto hann det inte med att bli.. Typiskt!

Lek och bus



Trött Tristan som vaknade 05:30 imorse



Vilma!



Gissa vad jag är på väg att göra för bus här?

  

På eftermiddagen hade vi rolig lekträff med kompisarna Vilma och Linn! Tristan och Vilma var lite blyga för varandra till en början, men ganska snabbt började de springa runt och tjoa och skratta som vanligt.

Härke



Snörika fjäll



Såhär fin utsikt har vi kunnat njuta av idag. Vita fjäll och klara höstfärger!

Gympapremiär



Storebror visar vägen





Susanne var snäll och lät oss provcykla

Mamma har köpt träningskort på Friskis & Svettis, så idag fick jag och Tristan följa med på familjegympa. Det gillade jag jättemycket, oj vad jag sprang och hoppade i gympasalen!!! Efter träningen träffade vi på våran dagisfröken Susanne (som även jobbar som spinninginstruktör)

Projekt påklädning



"Jag kan inte/orkar inte/hittar inte mina kläder/vill inte vara stor" (ursäkterna haglar)

På eftermiddag var det dags att gå ut. Men att få Tristan att vilja klä på sig är allt annat än enkelt. Idag bestämde sig mamma för att bita ihop och visa tålamod. Det misslyckades totalt och först efter x antal utbrott, krokodiltårar och tjat kom vi allihopa utanför dörren.

Bokstavsnörden in action



Medan jag sussade satt Tristan och byggde bokstaven T med klossar.
"-Det här är T-hus" sade han

Kompisbesök



 

Kul med lunchgäster



På väg att sopa ner Mollie med skorna (aj, aj säger mamma..)

På förmiddagen var det full fart här hemma, Nedd och Mollie kom och lekte med oss. Vi hade jätteskoj, som alltid. Och som vanligt var jag på riktigt "butthumör", knuffade ner Mollie så fort jag bara fick chansen. Jättekul att knuffas, tycker jag. Riktigt jobbigt, tycker mamma.. (och säkert Mollie också)

Utemellis vid Storsjön



På väg mot båtplatsen





Snön ligger vit på fjällen



Kalla potatisbullar, mums

På eftermiddagen mumsade vi utemellis vid båtplatsen. Efter mellis pluppade vi stenar. Sedan klev vi i vattnet med gummistövlarna på oss (hi,hi) Och sedan började vi springa runt på bryggorna, gissa om det blev fart på mamma då!?

Soldyrkaren



Gubbstilen



Medan jag sov drog Tristan på sig mina solglasögon också satte han sig ute på bron. Sedan ropade han:
"-Mamma, jag går ut och solar jag"

Öppna förskolan





"Va? För liten?"





Idag tog vi bussen till öppna förskolan, länge sedan sist (maj? juni?) Vi byggde koja, fikade, lekte med dockor, degade och var med på sångstund. Också buttades jag så fort jag bara fick chansen, särskilt 1-åringarna drog jag ner i golvet.. Mamma tycker det är så tröttsamt att hela tiden vakta mig och undrar NÄR jag ska växa ifrån det?

Dagens (ledsna) outfit



Velourtröja (Po.p) Jeans (H&M)

Hälsar på pappsen



Flitens låga brinner

Efter dagishämtning gick vi och hälsade på pappa på jobbet. När vi stod i hissen sade Tristan:
"-Man får inte springa på pappas jobb. Så är det bara"


"Kom och köp!"





Idag när mamma kom och hämtade mig och storebror på dagis stod vi i kiosken och sålde glass.

Full verkstad bakom stängd dörr







 

Efter middagen fick vi lekbesök. Tristan och Nova skulle absolut leka ifred- så de stängde dörren. När mamma smög in med mig för att kolla läget hade de full teater inne på storebrors rum. Som vanligt skulle jag inte vara sämre, så jag skyndade på med lite utklädningskläder jag också :)

Bort med tjockisen



"Gissa vad pappa har köpt?"



Svar: en platt-tv!

Pappa hittade ett kanonerbjudande på platt-tv.. och slog till! Så nu ska tjock-tv:n och tv-bänken säljas. Och äntligen börjar vardagsrummet ta form. Nu fattas hyllor, vardagsrumsbord, blommor och taklampa.

Kanelbullens dag (i efterskott)









Tristan blev helt förstörd när han "bara" fick en bulle..

Idag när vi efter-dagis-handlade kom mamma på en riktigt bra anledning att köpa nybakta bullar: det var ju kanelbullensdag tidigare i veckan! Så efter middagen hade vi kanelbullefrossa.

Fullt matkrig



"NEJ, jag ska inte äta mat"



Härjar runt, naken och överspeedad



"Jag vill också ta av mig kläderna!!!"

Dagens middag var allt annat än lugn. Jag matvägrade, satt mest och slog på mamma tills hon bar in mig på rummet. Tristan åt några tuggor, sedan satte han sig under bordet och klädde av sig alla kläder. Osv, osv..

I love LEGO



Bygger med djuren och "gobbarna"

Lego (duplo) har alltid varit en favorit här hemma. Idag när mamma pratade i telefonen med moster skrek vi och härjade hejvilt. Då plockade mamma fram legot och vips så blev det lungt och stilla i huset. Fungerar för det mesta bra, men ibland blir vi ännu mer osams och kastar legot på varandra istället: KAOS!

Förbereder inför vintern



"Vill gunga SJÄLV!!!"



Nöjd



"-Det här var jättecoolt", sade Tristan





"-Titta, eran bokstav!" sade Tristan

På eftermiddagen hade vi utelek på gården medan mamma försökte rensa undan leksaker inför vintern.

På önskelistan



Önska sig spel, kanske?



Lat-lunch innan vi åkte hem: hamburgare

Efter vi lämnat av kära farmor på tågstationen åkte vi till leksaksaffären. Där fick vi spana efter födelsedagspresenter att önska oss. Storebror kanske får en dator och rittavla. Till mig funderar mamma och pappa på att köpa en docka.

Mot tågstationen



Hjälper farmor packa in i bilen



"Vänta, den här ska också med!"

Idag var det dags för farmor att åka hemåt. När hon gick iväg med resväskan till bilen ville jag inte vara sämre. Så jag skyndade in på rummet för att hämta min resväska!

Ny jacka för säsongen



2-årspresent från farmor, mamma och pappa (i förskott)

Kära farmor har kommit och hälsat på! Så medan Tristan myste hemma passade pappa och mamma på att ta en tur in till stan med mig för att köpa vinterjacka. Vi hittade en på Polarn & Pyret, i strl 98, så förhoppningsvis passar den nästa vinter också.

Pelle Svanslös





Med STORA ögon..





Fick hälsa på Pelle Svanslös efter föreställningen



Och mysa lite med moster :)



Tristan roar sig på vägen till bilen

Tristan och mamma har varit på teater. Moster Monica var snäll och ordnade (gratis)biljetter till Pelle Svanslös på Folkets Hus (Tack, tack) Storebror hade jättekul, skrattade och applåderade flera gånger under föreställningen!!

Fredagsutflykt





Spanar på folk efter gågatan





Biblioteket

Mamma fick en släng av lappsjuka så vi tog bussen in till stan. Först hälsade vi på Kicki på Indiska, sedan gick vi på biblioteket och lånade böcker.

God natt, vänner



"-God natt" sade storebror till gubbarna





Ansluter mig till gänget

Medan mamma lagade lunch tog Tristan och bäddade ner sig under köksmattan tillsammans med gubbarna från "Liten röd traktor". När jag såg vad som var på gång ville jag såklart inte vara sämre.

Hälsar på dagisfröken



På väg till bussen!



"Jaha, då ska vi se.. kl. 13:30 går bussen"







Väntar.. och väntar





På eftermiddagen packade vi ner lite nybakat också tog vi bussen in och hälsade på våran dagisfröken Sabina (eller "Biina, Bina" som jag säger) Mamma fick gå igenom en kasse kläder som Emil växt ur, perfekt till Tristan som växt med rekordfart och nästan blivit byxlös. 

Bakning på schemat



"Bäst att gapa STORT"



Vi fick baka mockarutor (snoddaskaka, kärleksmums..) efter paketöppningen. Det blev såklart också populärt. Särskilt när det var dags att slicka skålen!!

Pappa överraskar



Imorse blev det paketöppning! Tjoho! Pappa har kommit hem från huvudstaden nu och hade köpt med sig varsit paket till oss.

RSS 2.0