Just när vi trodde det var över..



Moster i stan! Länge sedan sist



Paketöppning- en populär novemberaktivitet





.. så var det dags för paketöppning- IGEN! Moster Helen och Magnus var i stan för att julhandla och svängde förbi hos oss för att ge (lite försenade) födelsedagspresenter. Morbror Ante, moster Emelie och Nova passade också på att hälsa på, när de var här.

Dagens outfit



Hello Kitty tröja (H&M)

Sjukstuga



Lite banan gick ner i magen

Idag blev det en hemmadag, har haft lite feber och ont i kroppen. Dålig aptit, gnällt och mest velat bli buren. Vaccinet som fortfarande spökar?

Risgrynsgröt med sting



Obs! Rekommenderas ej!

Till middag gjorde pappa risgrynsgröt. Åt några tuggor sedan hämtade jag örtkryddan och strödde över gröten med. Det smakade... BLÄÄ!

Årets julskyltning



Tristan förundras över tomten i skyltfönstret



Nöjd och stillsam (skönt, tyckte mamma och pappa)

Är fortfarande lite småhängig efter sprutan, så jag satt mest bara stilla i vagnen när vi åkte in på stan för att gå på årets julskyltning.

1:a adventsfika



Tristan börjar få rutin på att öppna paket



Idag hade vi adventsfika hemma tillsammans med farfar, Nova och Otto med familj. Också blev det paketöppning igen, Otto hade med sig paket till mig och storebror!

Vadå slutkörd?



När kalaset var slut och alla kompisar åkt hem var Tristan en aning stirrig :)

Kalasdags- igen!









Elva av Tristans dagiskompisar var bjudna- och alla kunde komma! Så... full rulle blev det. Minst sagt.

Kalas.. eller inte kalas?



Imorse vaknade jag och kräktes. Klagade på ont i armen och var illamående efter gårdagens spruta.. blää! Och idag som det är KALAS här hemma! Som tur var ställde Ante och Johanna upp och var barnvakt, så att Tristan kunde ha sitt kalas ändå.

Nej, nu drar jag





Imorgon ska Tristan ha kalas för sina dagiskompisar. Då ska jag få vara hemma hos Nova. När mamma berättade det fick jag väldigt brått! Drog på mig skor, väska och solisar. Sedan sade jag "-Hejdå" och gick iväg..

Än är det inte slut





"Mera, mera"



"Nähä, jag fick visst inte plats" (nya gympapåsen)

.. på paketöppningen! Farfar har kommit på besök och han hade med sig paket. Sedan kom det paket med posten idag, ifrån kusin Dinha med familj. Tack, tack!

Fy för spruta!



Fika med pappa efter sprutan

Idag var det dags för vaccination- sist ut i familjen! Det var inte alls lika långa köer som när storebror vaccinerades (tack o lov!) Men fy så jag skrek när sköterskan satte sprutan i armen på mig!!!

Årets julkort?



"Vadå sitta stilla?"



En riktig filur, säger mamma

Mamma försökte sig på att fota julkort, men jag hoppade mest upp och ner i soffan.

Kaotiskt värre



"Uff, vill upp, NU!!" 



Mamma mutar med vatten i nappflaska

Idag blev det en busstur till stan. Mamma hade ärenden, sedan gick vi på biblioteket. Men åh så mkt spring i benen jag fick! Redan på bussen började det. Och på bibblan när jag ÄNTLIGEN fick hoppa ur vagnen blev det full fart framåt. Smet in på personalrummet, möblerade om, rev ner böcker, klättrade på hyllorna.. hi, hi!

Från mamma..



Värsta starka supertjejen med oanade superkrafter



Isa.

Idag fyller du två år. Vår lilla, stora tjej. En riktig tuffing har du varit ända sedan start. Läkarna gav oss bara 30 % chans att det skulle växa i min mage. Men du fäste tag och började gro- lycka!

Några veckor efter det positiva beskedet kom en kraftig blödning som varade i dagar. Missfall, trodde vi och sörjde. Medicinerna som skulle hjälpa att behålla dig i magen slängdes.

Efter två veckors illamående bokades en läkartid. Och där, på skärmen, fick jag för första gången se ditt lilla hjärta som pickade (otroligt, du fanns kvar!)

Och kvar stannade du, på två veckors övertid dessutom. När du väl kom till världen var det riktigt tufft, men du kämpade och stannade kvar. Igen.

Våran tuffa tjej som idag blir ett år större- och starkare :)

Coola i skinnpajer







Tristan fick en svart skinnjacka av farmor i födelsedagspresent. Och gissa vad som låg i ett av paketen från mamma och pappa? En svart skinnjacka! Så nu kan vi vara "likisar", jag och storebror.

Kalasfin storebror



Provar armband



Borstar håret



Tofs i håret



.. också ett diadem på det. Klart!



Eftersom det är min födelsedag idag kom Tristan på att han ville göra sig kalasfin. Några armband, en gummisnodd och ett hårband senare var han klar!

Dagens outfit



Klänning (H&M), födelsedagspresent från farmor


Härlig start på dagen



Nyvaken





PAKET!!

Imorse vaknade jag i mamma och pappas säng av att Tristan överraskade med paket ♥

Ljuvligt



Bild från spakliniken.se

Pappa överraskade mamma med ett presentkort på SPA! En helkroppsbehandling med varm lera och ansiktsbehandling. Så nu ser mamma fram emot en heldag på relaxavdelningen med bubbel och lunch. Tillsammans med det bästa sällskapet: moster Helen :) Inget datum är bokat ännu, men någon gång i vinter ska det bli av, förhoppningsvis.

Långa dagisdagar



Längtar efter snö



Skaparverkstad



I bilen på väg hemåt



Vrålhungrig eller bara övertrött storebror?

Igår och idag har mamma jobbat på vårat dagis, åtta till fem. Hu, så trötta vi har blivit av de långa dagarna- alla tre!

Stopp.. gå!



Tar visselpipan av Tristan



.. som tar tillbaka den



STOPP!



GÅ!

Idag har vi bara varit hemma och lekt.. och bråkat.. om alla nya leksaker vi fått i födelsedagspresent. Bland annat fick storebror en konduktörsutrustning av Nova, den har vi lekt mycket med.

Dagens fynd



Mammas nya vinterjacka



Mamma stannade till på Härke loppis på vägen hem. Där hittade hon en stor soppåse- proppad med fina kläder. Bl.a. den här varma, röda jackan (Helly Hansen) i rätt storlek. Den kostade: 5 kr!! Bästa fyndet någonsin?

Kalas, kalas, kalas



"Jippie, äntligen börjar vårat kalas"





Amina och Emilia



Paketöppning



Fiskedamm





Ida och Vera fiskar






Nedd och Rufus



Idag var det dags för KALAS! Vi bjöd på korv med bröd och tårta (snälla farmor hjälpte till i köket!). En massa fina presenter fick vi och kalaset avslutades med: fiskedamm!

Dagens tårta



Pappa gjorde en pirattårta till kalaset!

Dagens (kalas) outfit





"Kommer dom snart?"

Klänning (Booja)

Mera paketöppning



"Åh, så många paket"



"Nu börjar det likna nå´t"





Stålmannen

När kära farmor (äntligen!) kom blev det mer paketöppning, både för mig och Tristan.

Dagens outfit





Klänning (Åhléns)

Paketöppning på morgonkvisten





"Hrm, får jag bara ETT paket?"



Glad för nya djurboken

Imorse blev Tristan firad med paket. Han fick lego, en djurbok, kläder och en barnskiva. Och för att det inte skulle bli alltför orättvist fick jag också ett paket (i förskott!)


Gissa vem som längtar till imorgon?



Nyfödd storebror med kusin Nova

... storebror, såklart! Imorgon fyller han 4 år och kära farmor kommer på besök. Då blir det paketöppning och kalasfix, för på lördag ska jag och storebror ha kalas här hemma.


Lervälling



Tvättberget

Mamma fick tjata/tvinga/hota storebror att klä på sig och följa med oss ut för att hämta posten. Det blev en kort promenad i gråvädret och en kvart senare var vi hemma igen- nersmutsade med lera från topp till tå! Jippie jublade mamma och satte igång dagens fjärde maskin med tvätt.

Doktorsbesök



Alltid spännande att åka hiss



"-Jag vill vara fin på BVC" sade Tristan och satte på sig halsband
och "armband" innan vi åkte hemifrån




Idag har vi varit hos läkare på BVC för att undersöka en utbuktning på magen. Den har funnits där sedan jag var nyfödd, en liten knöl som syns när jag spänner mig. Troligen är det ett ofarligt bråck, men läkaren var inte helt säker så vi ska få en ny tid hos en annan doktor. 

Dagens outfit



Tröja och jeans (H&M)


Robotattack





"-Jag.. är.. robot"

Imorse plockade vi isär en IKEA plaststol. Sedan lekte vi ondskefulla robotar med bordsbenen.

Gnälliga, mörka novemberkvällar



Äpplen= mamma får vila öronen





"Är det sovdags snart?"

Pappa är ofta borta på kvällarna (badmintonträningar, styrelsemöten, stormöten, supporterträffar), så mamma får ta läggningarna själv. Ikväll fick mamma "bryt" på allt tjat och gnäll från mig och storebror. Så vi fick fri tillgång till frukt och bada bubbel- allt för att få tiden att gå..

Kvällsrycket



En lugn stund



Vild-kusinerna

Vi fick kusinbesök på eftermiddagen. Och som vanligt härjades det på: kläderna slängdes av, sängkläder och madrasser revs ner på golvet, pappersrullar drogs ut, möbler flyttades runt.. Och mamma och Johanna förstår inte var ENERGIN kommer ifrån!?

Mosters dag idag



Bild från i somras

Hipp hurra för moster Emelie som fyller 17 år idag! Mamma har varit på stan och ätit middag med moster och firat med presenter (vi fick inte följa med på stan, utan stannade hemma med pappa istället..)


Svart som natten





Tristan önskade sig en svart vägg på sitt rum. Han fick som han ville och så här blev resultatet. I hallen pågår det fortfarande målning, pappa har köpt ny färg och målat på ett första lager.

Femårskalas





Nyvaken och butter (innan tårtan slank ner)

 



Discodans

 

Vi har varit hemma hos Nova på kalas. Ätit tårta, fiskat i fiskedamm och dansat loss! Nästa helg är det min och storebrors tur att ha kalas- längtar.

Dagens (kalas) outfit



Klänning (Mexx) glitterskor (H&M)

Återanvändning del 2





En annan som (såklart) skulle prova klänningen som mamma packade fram var storebror.
"-Titta, vilken fin skjorta jag har" sade han

Återanvändning



Min nya docka från mormor- i min gamla klänning!





Augusti 2008

Av mormor fick jag en Skrållandocka i födelsedagspresent. Och titta, hon passade riktigt bra i min gamla bebisklänning!

Släktbesök









Medan jag sov middag snaskades det lördagsgodis och badades skumbad

Imorse vaknade jag kl 5- feberfri! Mormor gick upp med mig, så mamma och pappa fick sova vidare. Lite senare på dagen kom Nova med familj för att umgås med oss.

Världens bästa Nova



Paketöppning med mamma..



.. och med pappa



Nova fyller 5 år idag! Hipp, hurra! Tristan, mamma, mormor och moster åkte dit ikväll och firade med presenter och blev bjudna på tårta. Själv fick jag feber och blev tvungen att stanna hemma med pappa och vila..

Mormor



Presentutdelning



Blygis





Fikadags



Idag har vi haft en hemmadag med mormor! Ett år sedan vi träffades sist, så jag var lite blyg i början. Men det släppte ganska snabbt, så mamma och pappa passade på att åka iväg själva en liten stund.

Dagens outfit



♥-tröja (H&M)

Syskonen Björk 2009





Igår kom de, äntligen. Årets dagisfoton! Och oj som vi flinade upp oss, både jag och storebror :)

Härke loppis



Storebror var snabb att stapla upp leksaker på soffan innan den monterades ihop. Sedan lekte han att det var Härke loppis och sålde ut alla leksaker för en billig peng.

Gammalt och nytt



Gamla soffan.. (Till Salu!)



.. och nya soffan!

Tidigt imorse kom leveransen som mamma och pappa väntat på i flera dagar: soffan från IKEA!

Dagens outfit





Tunika o byxor (Po.p)

Farmor..



.. mamma och pappa hittade den här skinnjackan på H&M idag (fast inte strl 98, så det fick bli en i strl 104 istället). Så nu behöver du inte leta längre :)

After dagis



Gösta 2 år

Mamma hämtade oss lite tidigare, sedan hade vi after dagis utomhus hemma hos dagiskompisarna Harry och Gösta.

Hos tandläkaren



Spännande få åka hiss



Roligast av allt- välja leksak!

Tristan var glad att få gå till tandläkaren och krokodilgapa. Alla tänder såg riktigt fina ut, förutom några av de bakre tänderna, som är svåra att komma åt och borsta. Nu funderar mamma och pappa på att köpa en eltandborste i födelsedagspresent, en sådan som spelar melodier.

Lyxfrukost på stan



Tummen upp, tyckte storebror

Imorse hade Tristan tid hos tandläkaren inne i stan, så mamma passade på att lyxa till det lite innan- med frukost på konditori!

Slutkörda



"Så trött, så trött"

Idag har det varit en lång dagisdag. Mamma hade extrainsats och jobbade på dagiset 8-17. Vi har haft utelek nästan hela dagen= TRÖTT! Runt halv sex var vi hemma, kastade i oss middagen innan pappa skulle iväg på möte. Sedan slocknade vi nästan framför bompa- tillsammans med mamma.

Stolt storebror



Ringer till farmor och berättar

Tristan och mamma vaccinerade sig idag. Det var lååång kö, fick vänta i två timmar (!). Tristan var superduktig, klagade knappt på den långa väntetiden och rörde knappt en min när han fick sprutan. Efteråt blev det gofika och det var en stolt storebror som gick på dagis sedan och berättade för alla kompisar och fröknar.

Testpatrullen





Lite pinsamt att bli upptäckt av mamma..



Bäst att gömma sig, tyckte storebror

Mamma tränade innan dagishämtning och hann inte med att duscha. Istället fick hon kasta sig i duschen när vi kom hem. Under tiden hade vi behå-provning i sovrummet (eller "bhåhå", som Tristan säger)

Fars dag





Titta vilka fina teckningar vi fått göra på dagis och ge till pappa idag.

Lek i leråkern



Hjälper pappa med den tunga lasten



Kravlar i leran...



Skitigt värre





På förmiddagen var vi ute på gården. Mamma och pappa rensade undan sten medan jag och Tristan tumlade runt i leran. Eftermiddagen fick mamma spendera i tvättstugan..


Fortsatt ös



Rufus och mamma Lisa



Leker doktor

På eftermiddagen fick vi besök av Rufus med familj. Vi åt hemlagad pizza (med tårta till efterrätt!) och lekte non stop. Mamma trodde att jag skulle stupa i säng tidigt eftersom jag inte hunnit med att sova middag, men det var full fart till sena kvällen.

Big mistake



Medan vi gympade och kalasade stannade pappa hemma för att måla. Hallen målades gul, fast färgen blev mer.. orange. Riktigt fult 90-tals orange. Ny färg, en ljusare gul, står nu på inköpslistan!

4-årskalas



Mumsar korv med födelsedagsbarnet



Kompisar sedan födseln



Idag efter lördagsgympan åkte vi direkt på.. KALAS! Vi firade Amina som fyller 4 år.

Nästa helg har Nova kalas, helgen efter har jag och Tristan, helgen efter det har Tristan kalas för dagiskompisarna och helgen efter det har Nedd kalas, oj oj vilket kalasande det blir!

Fredagsgott



Trycker i oss bullar



Ikväll kom Nova med familj förbi och överraskade med fredagsmys- vetelängd från kondis! Det tackade såklart ingen av oss nej till :)

Helgplaner





Pappa har varit och handlat färg, så imorgon är det målning på schemat. En svart fondvägg och en gul fondvägg ska målas. Bilder kommer...

Batman på besök



När Batman kom ville såklart inte storebror vara sämre





Fladdrar iväg- tillsammans

Idag har jag haft lekbesök- Mollie kom och hälsade på. Och Tristan, han fick besök av självaste Batman!

Storebror lär ut pott-vett





Ikväll innan läggdags tog Tristan med mig till badrummet för att visa hur man går på pottan.

Sveriges största matstrejkare?



Tristan tar till olika metoder för att slippa äta

Som vanligt blev det KAOS när det var dags för dagens middag. Storebror vägrade att sätta sig vid bordet och jag hoppade upp och ner som en jojo på stolen, slog på pappa och gapade och skrek. Och mamma och pappa fick kasta i sig maten. Som vanligt.

1981







  


Mamma 2 år



Snart fyller jag 2 år! Och för länge, länge sedan när mamma fyllde 2 år såg det ut såhär. Ganska lika, eller hur?


Tjuvtitt





Dagens nya möbel (IKEA)

Stora förändringar är på gång i vardagsrummet. När vi kom hem från dagis idag hade ännu en ny möbel kommit på plats. Om två veckor hoppas mamma och pappa på att bli klara med hela vardagsrummet, bilder kommer då!


Svininfluensan



Stackars, stackars moster Emelie har blivit riktigt sjuk. Det började i fredags med feber, i lördags hamnade hon på sjukhuset men fick komma hem igen. Idag kom provsvaren: svininfluensan.

Krya på dig, älskade moster! Vi tänker på dig.

Busfia



"Slurp, slurp"



"Hihi, en gång till?"

Mamma och pappa säger att jag har blivit full av hyss (2-årstrots???). Det blir mycket bus och hysteriska utbrott när jag inte får min vilja fram- dagarna igenom. Idag roade jag mig med att slurpa i mig vatten direkt från kranen, medan mamma var fullt upptagen med att laga maten :)

Dagens outfit



Tunika (Exit) velourtajts (Lindex)

Spytt var det här!



Tvättar bort "kräkset"



Ingen sjukling här inte

Idag när jag satt ute och gungade på dagis började jag helt plötsligt att SPY! Så pappa fick snabbt skjutsa hem mig (och en kasse med nerspydda ytterkläder..). Väl hemma var jag pigg och kunde äta och dricka som vanligt. Ingen magsjuka alltså, kanske bara lite yr av gungningen?

Dagens Tristan



Imorse satt Tristan och bläddrade i en kokbok. Så fick han se en bild på en ros:

"-Åh, jag älskar rosor. Jag är kär i rosor"

Spökfika



Fikasugen- som alltid!





Coolt, tyckte Tristan



Efter korvgrillningen åkte vi direkt hem till kusin Nova, som bjöd på spökfika!

Korvgrillning i mörkret



Buhu!





Hungrigt gäng

Ikväll hade storebror säsongsavslutning med skogsknyttarna. Det var tema: mörker och hela familjen fick följa med. Vi gick i skogen med ficklampor och grillade korv nere vid Storsjön.

RSS 2.0