Här ska vi bo, Otto!



  

 



 

Föräldrasovrummet..



 

.. och mamma och pappas badrum

Pappas kusiner Tine och Marie och våran tremänning Otto kom och kollade in huset. Snart är det inflyttning! Ska städa undan byggdammet först..

Ett odjur i vårt vardagsrum





"-Jag är Storsjöodjuret!" sade storebror och kastade sig över mamma

Underbara vårvinter



I backen med kompisarna Nedd, Mollie, Linn och Vilma



På väg hemåt på snowracern

  

 

Strålande sol, så vi tog en tur till Arcturabacken för korvgrillning och pulkaåkning.

Efter en dag full av lek..



.. tyckte storebror det var extra mysigt att ligga med mamma i sängen och lyssna på Nicke Nyfiken.

Lek och hålligång hela dagen lång

Förmiddagen hemma hos oss:



Leker "gubben i lådan" (Tristan ligger gömd)

Eftermiddagen hemma hos våra grannar:



Linn kollar in vårt fiskande på håll



Ansluter sig till gänget



Vi har haft en rolig heldag tillsammans med kompisarna Vilma och Linn. Vi tog en paus mitt på dagen då mat och sovklockan ringde, men sedan blev det full fart på oss igen!!!

Spännande paket





Det kom två gubbar hem till oss och bar in en massa platta IKEA paket. Nu ligger de över hela hallen och oj vad roligt det är att klättra runt och hoppa på dom!


Mamma gick för att hämta storebror..



.. men kom hem med en TIGER!!!

Åka dockvagn



Mamma har packat ner nästan alla leksaker inför flytten, finns inte så mycket att leka med här hemma. Så det här har jag fått roa mig med idag: åka dockvagn! Jag fick mamma att skjutsa runt mig i lägenheten (och ja, hon har ont i ryggen nu.. )


Prinsesstårta



Smakar på födelsedagstårtan

Imorse blev jag och mamma bjuden upp till våra kära grannar. Massor av roliga leksaker finns det där. Vi fick fika också, men inte vilket fika som helst utan: TÅRTA! Det visade sig att mamma Maria fyller år. Idag! Så.. Stort grattis Maria från oss alla i familjen! Hoppas du haft en riktigt bra dag.

Den långa färden



"-Jag är snigel" sade storebror och kastade sig av



"Väntar.. och väntar.."



Mammas tålamod testas

När allt flyter på tar det mindre än 5 minuter att hämta/lämna storebror på dagis. Men de allra flesta dagar i veckan vill Tristan något helt annat än att gå raka vägen hem. Som idag, då började han leka snigel och krypa runt på gångbanan. Åt motsatt färdriktning, förstås.

Badsugen



"Det här är orättvist, mamma"

Storebror var verkligen förväntansfull på morgonen. Mamma hade packat väskan med handduk, badbyxor och "en peng" eftersom Tristan skulle åka till badhuset med dagiset.

"Bä, bä vita lamm"



Storebror är fröken och leder sångstunden



Tristans favoritlek är att leka sångstund. Varje dag vill han att vi ska sitta ner på golvet med honom och sjunga.

Inskolad och klar!



Trivs som fisken i vattnet

 



"Titta, jag har fått en kompis"

På eftermiddagen var det föräldrafika på storebrors dagis. Jag fick springa runt och utforska alla rum och leka med Tristans dagiskompisar, TJOHO!!!

Zzzz



Det här med att vara utan mamma och pappa tar verkligen på krafterna. Jag somnade till i Johannas knä, så när det var dags att sova middag var jag inte alls på humör. Först efter en ordentlig långpromenad gav jag till slut upp och somnade.

Hejdå pappa, hejdå mamma!



"Ska jag stanna här utan er?"

Kusin Nova och Johanna var barnvakt åt mig på förmiddagen. Spännande tyckte jag. Nervöst, tyckte mamma och pappa eftersom det var första gången jag blev lämnad ensam hos någon (tidigare har jag haft barnvakt hemma medan jag sovit). Men självklart gick allt jättebra!

Eftermiddagsshopping



Ungefär som att klä julgranen



Vi tog en tur till Åhléns för att handla upp presentkortet som mamma och pappa fick av farmor i höstas. Vi hittade lite inredning! Jag fick en korg och storebror fick en klädhängare som han kan hänga upp sina älskade utklädningskläder på.

Mamma hjärta lego



Det effektivaste sättet att få tyst på "föremiddagengnället"? Plocka fram legobacken!

Dagens outfit



Snickarbyxor (H&M)

Våren 2007



Tristan 1 år och 4 månader



Nyinflyttade på Solliden



Nedd var bästa kompisen, nu som då



Jag hade precis börjat växa i magen här!



Spökade gärna ut sig redan då

Fy för bönor



Spyfärdig..



Tristan tar till skyddsåtgärder

Mamma lagade dagens middag. På menyn: pastaostsås med kidneybönor. Både jag och storebror spottade och fräste, de där bönorna smakade verkligen FRUKTANSVÄRT!!

Dagens fynd



Mamma och storebror hittade den här bilbodyn (Me & I) till mig på second hand igår för 10 kr. Passar perfekt till sommaren!

Färgfest





"Life is good"

Titta vad mamma hittade mitt i allt flyttstök! Fingerfärg som storebror fick i 1-årspresent av kusin Nova. Verkligen på tiden att den användes.

Nästan färdigbyggt





Vägg i vägg med storebror



Lilla badrummet (ligger intill våra sovrum)



Köket



Utsikt mot Storsjön



Nedsänkning mellan kök och vardagsrum



Vinterpicknick på baksidan

Medan jag sussade i bilen gick resten av familjen på husvisning. På måndag är det dags för slutbesiktning!

Vällingälskare



"Åh, välling.."

Slocknade nästan med en gång när vi kom till bilen, orkade inte ens dricka upp vällingen (till storebrors stora glädje!!!)

Frösö skidlek



Oj, oj vilken folksamling



Kämpar i motvind

  

Vi har varit på Frösö skidlek tillsammans med storebrors dagiskompisar. Vi grillade, åkte snowracer och Tristan åkte längdskidor. I nästan två timmar höll jag ut sedan gick LARMET! Då ringde sovklockan och mamma och pappa fick bråttom att packa ihop.

Rastning pågår



 



Sista turen med syskonvagnen? Snart säljer vi den, storebror får knappt plats



"Knack, knack"

Imorgon ska Tristan åka skidor med dagiskompisarna och eftersom han tappat bort sina vantar (de som var bra) på dagis fick vi ta en tur på stan. Det tog lååång tid innan mamma lyckades hitta ett par som hon var nöjd med. När vi äntligen var klara fick vi springa av oss lite överskottsenergi i vinterstaden.

Bloggen firar ett år!



Foto från det allra första inlägget



Storebror har visst också växt på sig en del



Här var det alla hjärtans dag



Magträning



Det glada humöret har hållt i sig

Idag har det gått ett år sedan bloggen startade. Otroligt! Och titta vilken liten plutt jag var då! För ett år sedan var det bara amning som gällde (i matväg), jag satt ofta i babysittern och övade magträning ibland.. Kan lugnt säga att tiderna förändrats, tänk vad mycket som hänt under bara ett år.

Kom hit, kusin Olle!!



"Små grodorna, små grodorna är lustiga att se.. koackacka, koackacka, koackckakcka"

Storebror känner inte till Turtles sedan tidigare, har aldrig sett dem på tv eller film. Så Olle (som är ett fan av Turtles)- kan du inte komma hit och lära Tristan vilka de här figurerna är? Så kanske han inte kallar dem för grodorna mer och sjunger "små grodorna" när han leker.

Dagens fynd





Vi tog en sväng på second hand på eftermiddagen och titta vad vi hittade till storebror! Fleecetröja (Peak Performance) och jeans (H&M) för 10 kr/plagget. Turtlesfigurer, 5 kr för alla tre.

No time to sleep





Kompisen Linn och mamma Maria följde med på öppna förskolan



"Glöm det mamma, jag ska INTE sova mer"

Idag blev det en barnvagnspromenad ner på öppna förskolan tillsammans med Linn. På hemvägen somnade jag så skönt, men så fort vi kom innanför dörren vaknade jag igen. I vanliga fall sover jag 2-2,5 timme men idag fick det gott och väl räcka med en kvart (tyckte jag, mamma höll inte riktigt med)

Blivande badmintonspelare?





Pappa är tränare för ett ungdomslag och ikväll fick (en något uppvarvad) storebror följa med på träningen. Gissa om det var populärt!?

Garanterat snöfritt



Sådan här åka blir det inget av sedan i nya huset

 

Det var så tråkigt på förmiddagen att klockorna stannade här hemma.. Så mamma fick ett infall och plockade fram snowracern och skjutsade runt mig i lägenheten.

Gröt? Blää



Ingen grötfrukost med familjen samlad här inte

För inte så länge sedan satt jag vid köksbordet och åt gröt till frukost. Eller så struntade jag i att äta och klättrade runt. Men nu har jag börjat göra storebror sällskap, med välling och macka i soffan framför tv:n (och mamma och pappa jublar över att få sitta och läsa tidningen i lugn och ro igen)

Årets första besök i Vinterstaden







Uppe i snöborgen med kusin Nova



 

Spännande att krypa in i en igloo





Gott med fika efter allt busande i snön

Äta från golvet är roligare



"Ho, ho här är jag"



Mycket mer skoj att hänga under bordet än att sitta i stolen, hihi.

Vi åker buss



Nu rullar bussen!

Vi har lekt mycket buss på morgonen. Storebror har varit busschaufför och vi har åkt några turer till sjukhuset, dagis och biblioteket. Det har kostat allt ifrån 8 kr till 210 kr.

Mamma lagar lunch..



Go och glad igen

 

.. medan jag sitter på golvet och smaskar i mig tortillabröd från helgen! (mamma försökte laga mat, men jag gnällde oavbrutet så hon testade att slänga ner förpackningen med tortillabröd och vips, så blev det tyst)

Startklara



  

Pappa kände att vi varit inomhus alldeles för mycket de senaste dagarna, så det fick bli en sparktur på eftermiddagen.

Värsta lekträffen



Jag, Mollie och storebror

   

Tristan hade återträff idag med sina kompisar från föräldragruppen. Alla familjer utom två kunde komma och alla har hunnit få syskon, så vi blev ett ganska stort gäng. Men vi hade gott om yta att busa på, vi lånade öppna förskolans lokaler i Brunflo. Mycket lek blev det också åt vi korv med bröd och glass till efterrätt.

Kolla in mig!!



Jag provade lite kläder som storebror fått av farmor, de passade riktigt bra (tycker jag, iallafall)..

En tur till Järpen



Smilla visar vägen



"Fler grisöron till mig, kanske?"

Mamma, pappa och storebror har varit och hälsat på hos Smilla. Eftersom jag inte gillar att åka bil fick jag stanna hemma med farmor. Smilla hade det väldigt bra iallafall, hon stortrivs verkligen och blir ordentligt bortskämd om dagarna. Hon har börjat gå på kurs och till hösten ska hon hjälpa till att plocka kantareller.

Snart inflyttning!





Stora badrummet





Vardagsrummet



Köket

Såklart att farmor ville se hur långt vi kommit i husbygget! Om lite drygt en vecka ska det vara klart, kanske svårt att tro när man ser bilderna?

Dagens outfit



Klänning (Lindex) som jag fått av kära farmor

Otto besök



  



En mini-paus mitt i allt lekande

Otto med familj kom och lekte med oss på eftermiddagen. Storebror passade på att ha sångstund och jag och Otto körde kryprace i hallen. Ja, också fikade vi en massa bullar.

Farmor är här!



Jippie! Farmor kom med tåget idag och stannar till på söndag.

Sånglärka



Tristan sjunger..



.. och jag gråter (åh, blir alltid så trött efter kyrkis)

Idag på kyrkisets sångstund sjöng Tristan för full hals och var med i alla rörelser, mamma blev alldeles brydd. Tidigare har han suttit helt stilla och vägrat ta en enda ton.

Återanvändning



I somras



Samma kläder, men nio månader senare

 

Mamma rensade bland bebiskläderna och hittade den här fina tunikan och koftan som jag fått av farmor. Jag använde kläderna mycket i somras och titta, de passar än idag!

Roligt torsdagsnöje



Stammis

Efter vi lämnat storebror med kakorna på dagis ägnade vi oss åt mammas favoritsysselsättning: leta fynd på second hand.

Vi bakar- IGEN!



Anledningen till att storebror ÄLSKAR att baka



Mockarutor, kärleksmums, snoddaskaka.. kärt barn har många namn.

Klockan sju imorse drog mamma och Tristan igång ett storbak. Nej, mamma är inte vidare förtjust i denna sysselsättning, men Tristan blir överlycklig varenda gång. Den här kakan fick storebror ta med sig till dagiset och bjuda fröknarna på. Resten sparade mamma till imorgon, för då kommer kära farmor med tåget från Stockholm!


Hattparad



 



  

Jag och storebror testade lite olika huvudbonader på kvällskvisten.

I ett svagt ögonblick..





Mjölgangsters



Kanske var det värt allt stök trots allt? Slutresultatet: morotsbröd!

Dagens dagishämtning var KATASTROFAL! Storebror var övertrött och skulle absolut inte hem, gallskrek och sprang iväg hela tiden. Samtidigt som jag smet så fort jag fick chansen.. Så i ett svagt ögonblick lovade mamma att vi skulle baka när vi kom hem. Inte blev det lättare att få på kläderna för det, men så fort vi kom innanför dörren började storebror tjata om bakning, så det var bara för mamma att sätta igång.

Hustripp





Golven börjar komma på plats



"Pappa, släpp ner mig"



 

Lilla badrummet, nästan klart nu!



Utanför mitt och storebrors sovrum

Dagens outfit



Tröja och jeans (H&M)


Bebbe Tristan



Med "nappen" i munnen

Storebror leker ofta bebis. När jag var nyfödd lekte han bebis som ville amma och byta blöja. Nu kryper han mest runt och pratar bebisspråk då han är bebis.

Dagsutflykt



"-Nu jag klar" sade Tristan när han fick höra vart vi skulle idag.
Med tröjan ut och in och stövlarna på fel fot, tjusigt!




Lässtund på öppna förskolan



Idag blev det en dagsutflykt till öppna förskolan. Länge sedan vi var där sist, någon gång innan jul (?). Vi åkte vagn ner, sedan fick en sönderstressad pappa (mycket med huset nu, oj, oj..) komma och hämta oss med bilen.

Eftermiddagsbus



 

Vilken tur vi hade! Johanna och Nova kom och lekte med oss en stund på eftermiddagen.

På promenad i winter wonderland



"Hej till publiken"

Vi drog ut på långpromenad på förmiddagen, oj vad mycket snö det är nu! Mamma fick verkligen kämpa sig fram med vagnen vissa sträckor.

Dagens outfit



"Ser jag cool ut nu?"



Wct-dress (Adidas) ärvd efter storebror

Tjocka släkten



Nova sprang iväg som ett skott när mamma tog fram kameran



Hemma hos Otto, 11 månader



Överlycklig Tristan fick prova att trumma

Idag på förmiddagen var moster Emelie och kusin Nova hemma hos oss och lekte. På eftermiddagen hälsade vi på hos tremänningen Otto som precis flyttat upp hit från Stockholm.

Bus och blåbärsbak



"-Mm, gott med majs" sade storebror och slickade i sig majsstärkelse (!)

 

Vi bjöd ner våra grannar på fika. Pappa var glad över att få en anledning att baka och satte igång att baka blåbärscheescake, Tristan hjälpte villigt till.

Visar upp husbygget



"-Knäpp kort på mig" sade Nedd



Kollar in kaminen

  

Nedd med familj följde med och tittade på huset idag. Om bara två veckor får vi nyckeln i handen! Då ska husbygget vara klart, spännande.

Kusinlek



Melodifestivalen 2025?



Roligt att leka med Barbie

 

Vi stannade till hemma hos kusin Nova på vägen ut till Härke. Snart bor vi nästan grannar!

Elden är lös!!!



"Titta, det brinner"

Storebror fick en så tjusig brandhjälm igår, så nu kan vi leka brandmän här hemma.

Fredagshäng på Mio





"Hallå där, jag kommer inte in!"

Eftermiddagen kändes seg, så vi åkte på Mio för att fördriva tiden lite. Det blev snabbt in och snabbt ut igen eftersom jag och storebror sprang runt försökte klättra upp i möblerna.

Slut på sjukstuga!



"Åh, härligt att få komma ut lite"



Fikar pepparkaka med Nedd

Vi är friska och krya nu, så det blev ett givet besök på kyrkis. Men utan storebror den här gången, han fick gå på dagis istället. De ska på studiebesök på brandstationen idag, det blir nog populärt.

God morgon!



Dök ner bland storebrors utklädningskläder, sedan tog jag en repa genom vardagsrummet för att visa upp mig i fina mössan och med väskan på axeln. Redo för en ny dag!

Överskottsenergi



Tristan visar upp lite moves



Springer runt, runt

 

Vad gör man när det är kväll och man har massor av överskottsenergi? Dansar till Mora Träsk såklart!

Vi leker ute, tjoho



"-Jag har byggt en soffa" sade Tristan





"Mm, vitt och fluffigt, ser gott ut"





Tristan norrlandsmotionerar

Efter två veckors (?) sjukstuga kunde vi ÄNTLIGEN leka ute hela eftermiddagen

Stora tjejen





Åh så mycket roligare att sitta och äta i storebrors stol och få känna sig stor!

Morgontur på snowracer



Mamma skjutsar Tristan



.. och Tristan skjutsar mamma



Äntligen börjar det vända med sjukdomseländet för mig och storebror. Imorse kunde mamma och Tristan ta en efterlängtad långtur med snowracern, medan jag var hemma med pappa (som dessvärre fick sjukskriva sig idag eftersom han fått ögoninflammation..)

Movie star



Mamma hade ont och kände sig dåsig efter operationen, orkade inte med någon kvällslek, så hon körde igång filmvisning på datorn. Och gissa vem som hade huvudrollen? Storebror! Det var några filmsnuttar som mamma filmade då storebror var ett år.

Fortfarande sjukstuga..



Nervös mamma och hängig storebror

Vi är sjuka idag med, så vi får sitta inne och uggla. Men snart får mamma komma utanför dörren iallafall, hon ska till en specialisttandläkare och operera bort en visdomstand. Tvåtusenåttahundratrettiosjukronor kommer det kalaset att kosta (jippie!)

Lunchpromenad





  

Idag ser jag mycket bättre ut i ögonen! Storebror är fortfarande varig och snoret rinner på oss båda. Men vi är så pass pigga att vi kunde gå ut en sväng när pappa kom hem på lunchen!

Dagens outfit



Body och byxor (Lindex)

Matbordet Sixten



Bild från mio.se

Pappa var på Mio idag och köpte ett nytt matbord, 50-tals inspirerat. Vårt nuvarande bord blir alldeles för stort i huset. Men det här bordet passar perfekt, det är litet men har två tilläggsskivor att bygga på med när vi får gäster.

Sånglärkan



Mamma köpte en sångbok till oss på loppiset igår. Storebror älskar den, sitter och sjunger flera av låtarna. Fast det låter lite tokigt ibland. Som när han sjunger "Karusellen", då sjunger han såhär:

"-För ha,ha,ha. Det går ju så bra. För Micke Andersson och Pippi Långstrump och ja"

Liten utflykt



Tristan slumrade till i vagnen



"Åh vad roligt att komma utanför dörren"



Mamma satte storebror i vagnen och gick på biblioteket, jag och pappa kom efter i bilen. Vi lånade ett helt gäng med böcker, filmer och tidningar. Så nu har vi bunkrat upp oss ordentligt tills vi blir friska.

Ännu en hemmadag



Mamma plockade fram målarblocken och pennorna, men fick ta undan ganska på en gång eftersom jag tog alla pennor och stoppade i munnen (hihi)



Mamma börjar bli ordentligt less på att bara sitta inne hela dagarna. Ögoninflammationen vill inte ge med sig, mamma ringde BVC på morgonen och om jag inte blir bättre om två dagar ska jag få en tid hos läkaren.

Ring, ring



"-Men.. ringer du till Mollie?" frågade storebror när jag lekte med mobilen

Dagens outfit



Tummen tröja (Laban) och mjukisbyxor (KappAhl)

Storkusinen fyller år!



Edvin in action, aug -08

Hurra, hurra för Edvin som fyller år idag! Våran storkusin är född 020202, så han blir sju år idag.

Hej moster Emelie!



Moster i sin nya lägenhet



Det blev ett besök hos moster på eftermiddagen. Hon har flyttat till en ny lägenhet i helgen, så vi åkte och kikade hur hon har det och hjälpte till med lite småfix.

Byggare Tristan



 

Mamma hittade ett så fint verktygsbälte, helt i tyg, på loppiset. Tristan blev såklart stormförtjust!

Vinterväder



Sitter inne och ugglar



 

Idag har det varit riktigt vintervitt, strålande sol och massor av snö. Kallt också, runt 20 minus. Men vi har fått hålla oss inomhus eftersom ögonen kladdar igen på nolltid om vi går utanför dörren.

Storebror fotar



Sitter och kikar upp på mamma

Tristan tog kameran och knäppte ett kort på mig!

Dagens fynd



Till storebror! Jeansshorts och biltröja (H&M), röda tröjor (Po.p) 20 kr/plagg.



Jeansjacka (Lindex) 5 kr. Fleecejacka (Po.p) 20 kr.



Täckbyxor (Po.p) i nyskick! 100 kr. De är i strl 98, så de kommer nog att passa nästa vinter, eller ännu nästa höst?



Mössor (Po.p) 10 kr.



Body (Lindex) 15 kr. Body (Po.p), tröja (Po.p) och Pippitröja (Åhléns) 5 kr/st.



Jeans (H&M), velourbyxor (Lindex), byxor (Po.p), tajts (H&M). Alla för 5 kr, utom byxorna från Po.p som kostade 20 kr.

RSS 2.0