Kollar in stor-kusinen





Edvin i bild på tv:n

Idag har vi gått dagis 9-15 sedan åkte vi direkt hem till Nedd och Mollie. Där blev det kramkalas, massa lek och mamma Kicki bjöd på god middag. När vi kom hem fick mamma kämpa för att hålla oss vakna för att se Edvin på lokalnyheterna.

.. också eftermiddagsstök



Moster serverar efterrätten





"Varför sitta på stolar när det går att sitta på golvet?"



Bus pågår

På eftermiddagen fick vi besök och kaoset fortsatte, hi hi. Medan mamma och Johanna satt i köket och drack kaffe och surrade passade vi på att bära in leksaker fulla badrummet. Sedan låste Tristan och Nova in sig men då hämtade mamma en kniv och öppnade- och hittade Tristan i full färd med att försöka spola ner toaborsten!

Morgonstök



Klär på mig själv, minsann



Storebror segar på (medan jag försöker skynda iväg)

Imorse var det kaos här hemma. Tristan vaknade visst på fel sida och trotsade ordentligt. Pappa har åkt till Stockholm så mamma fick sköta alla morgonbestyr själv samtidigt som hon försökte sminka och klä sig. Det gick.... sådär. Men vi hann iväg i tid, trots allt.

Dagens fynd



Tristan hjärta vägskyltar= sant





Overall i bävernylon (H&M) 50 kr

Innan dagishämtning passade mamma på att kika in på loppis. Där hittade hon ett trafik memory till Tristan (som är besatt av vägskyltar!) och kläder. Bland annat en vinteroverall i strl 98, perfekt att ha som extraoverall på dagis.

Nordanvinden drar fram..



  

Hälsa på djuren, alltid en höjdare!



  

Tåglek



Skönt med värme och mat i magen efter all utelek

Idag hade vi härligt söndagshäng på Jamtli tillsammans med Rufus med familj. Det blåste riktigt kalla höstvindar, så det var vantar och mössor på som gällde.


Tidigt morgondopp



Söndagmorgon kl 06:40 och en strålande glad kusin :) 



  



Halv sju imorse åkte Johanna på jobbet. Då kom Nova, strålande glad, in och väckte oss. Då fick mamma, varken glad eller pigg, snällt tappa upp ett bubbelbad. Och oj, vad det var populärt!

Dagens outfit



Tröja och byxor (Po.p)

Biodejt



Fönstershopping innan bion

Igårkväll kom kusin Nova och Johanna och sov över. Då passade mamma och pappa på att utnyttja en av alla biopresentkort som ligger och skräpar. Så det blev en biokväll på stan, för första gången på nästan 5 (!) år.

Mini-kusin på besök



Så söt, så söt..



"Oj, så liten"





Provar bebiskläderna som Dinha får ärva





Idag har vi fått efterlängtat besök av kusin Dinha, faster, Dennis och farfar. Också kom Otto med familj förbi en liten stund.

Upp som en sol, ner som en pannkaka



Mumsar chokladboll efter middagen



 

Mamma har haft insats idag 9-17, så det blev en lång dagisdag. Dessutom VÄGRADE jag sova på vilan, for upp och ner som en studsboll i vagnen, full fart!!! Ända tills vi kom hem... Efter middag och badning illvrålade jag hela vägen till sängen (och somnade med en duns, långt innan min vanliga sovtid)

Chokladsugen



"Gott, gott, gott"



Koncentrerad och samarbetsvillig storebror



PMS-mamma bestämde att vi skulle baka chokladbollar efter middagen. Och vi protesterade såklart inte emot det :)

Sånglärka



Oj, vad jag älskar att sjunga sedan dagisstarten! Mest gillar jag Bä, bä vita lamm och Trollmors vaggvisa. Då sjunger jag: "Bä, bä, bää, bä.. Oh aj, buff, buff"

Kusinbesök med full fart!





Pappa "eftermiddagenmålar" (i bakgrunden)





Vi fick kvällsbesök av kära kusin Nova. Oj, vilken fart det blev på oss! Massor av energi hade både jag och storebror eftersom vi mest bara slappat tidigare idag.

Soft dag



Letar under stenarna



"Hrm, ingen mask där inte"





Idag har vi haft en riktigt lugn "hemma-och-bara-vara-dag". Varit ute i skogen och letat mask, byggt pussel, läst böcker, sjungit osv. Nu blir det dagis i tre dagar framåt, mamma och pappa har insats, då blir det långa dagar med fullt ös!

Dagens outfit



T-shirt (Lindex) Jeans (KappAhl)

Ingen bebis längre, punkt slut



Tristan kastade ner alla mina leksaker i en stor hög på golvet och sade:
"-Det här är bebisleksaker, Isa är ingen bebis nu"

Pappa kämpar på





Den ständiga "eftermiddagenmålningen"

Pappa planerade att måla klart huset och garaget innan midsommar. Nu är det slutet av september och ännu är det mycket kvar innan det är färdigmålat..

Dagens outfit





Klänning och velourtajts (Lindex)

Små skogsmullar



Lingoninsamling pågår



Kastar sten i sjön..



.. och kastar kottar på en älg!



Stolt





Provsmakning av nykokad lingonsylt

Idag har storebror börjat i en friluftsgrupp som träffas här i Härke. Dagens tema var lingon. Alla barnen och föräldrar fick gå ut i skogen för att plocka lingon, som det sedan kokades lingonsylt på nere vid Storsjön!

Som en dröm



På väg att checka in



Softar i mini-sviten efter några timmars SPA



På väg till middagen







Utsikt från sviten

Mamma har haft det helt LOVELY i Sundsvall med moster Helen. Varit på SPA och bott i mini-svit med egen bastu. Shoppat på stan, fått ansiktsbehandling och massage. Badat, bastat torr- och ångbastu. Druckit vin och pratat strunt med älskade moster. Bara tänkt på sig själv, njutit och riktigt slappnat av. Mamma vill tillbaka, nu, nu, nu!

Vild, vildare, vildast



"Oj, det regnar visst från taket"

När vi hade lekbesök gick Tristan upp i högvarv. Efter de åkt lyckades han inte gå ner i varv utan fortsatte att kasta saker, skrika och härja runt. Mamma tappade upp ett bad i hopp om att han skulle lugna ner sig men det slutade med ett dyblött badrum: från golv till tak. Nu längtar mamma mer än någonsin efter morgondagens Sundsvallstripp...

Ledig dag





Dagens efterrätt: glass

  

Idag har vi varit lediga från dagis. Planen är att vi ska gå mån-ons och vara lediga tors-fre under hösten. Men det blev ingen slappardag eftersom vi fick besök av Nedd och Mollie! Full rulle var det, som alltid när vi ses.

Nya tider, nya vanor



Nu är det gröt som gäller till frukost. Iallafall om mamma får bestämma. Och med mängder av äppelmos eller sylt till, om Tristan får bestämma :)

Dagens outfit



Fjärilstunika (H&M)

Farmor look-a-like?





När jag bläddrade i en tidning såg jag en bild på en farbror som låg på en gräsmatta. Han hade glasögon och kort hår också. Precis som farmor. Så när jag såg bilden sade jag: "-Titta, Fammor!"

Isa Långstrump



.. näckar Pippi så gott det går



Så, så mycket bättre!

Idag ville jag vara Pippi (eller Kicki, som jag säger) Långstrump!

Äckligt med nystädat hus



River ner en hög tidningar på golvet, he, he..



"-Det är äckligt med nystädat" sade storebror

När jag och storebror kom hem från dagis hade mamma storstädat. Alldeles för tråkigt tyckte vi, så vi satte igång att stöka runt med en gång.

Tomatälskare



Mm, idag blev det tomat med lasange. Alltid när det står tomat framme på bordet äter jag upp all tomat. Sedan smakar jag lite på maten.

Mammamys





Promenad efter vattnet

Idag blev det en kort dag på dagis. Storebror ville stanna kvar på skogsmellis, men jag fick åka hem efter lunch. Efter sovning hemma i vagnen blev det en promenad i finvädret. Också passade vi på att mysa lite extra, bara mamma och jag :) 

Ombytta roller



Titta vem som skjutsade storebror i vagnen, och inte tvärtom, på vägen till brevlådan idag!

Första vinkningen



Lite blyg på morgonkvisten



Buggybilskörning, en sport som passar en tuff tjej som jag :)



I sandlådan med brorsan

Idag när vi kom till dagis var jag lite blyg för alla barnen. Men efter ett tag släppte det och strax innan lunch vinkade mamma av mig. Det gick bra, storebror var med och sade hejdå. Imorgon ska vi vinka igen, mamma har bokat tid hos frisören och kiropraktorn.

På spaning efter älg





Älgspår ute på åkern!





På morgonen tog vi en tur i skogen för att leta spår efter älgarna vi såg igår. Pappa, som gått jägarskola, hittade både älgspår och nyproducerat rådjursbajs :)

Bokstavsnörden



"-Titta mamma på mig, jag är ett A" sade storebror

Badsäsong?





"Undrar var Storsjöodjuret är?"



"Ahh! Springa!"



Pappa håller luvan i ett stadigt grepp

På eftermiddagen blev det en tur ner till Storsjön. Vi kastade sten, sedan började jag tjata om badning, men då blev det ganska snabbt hemgång.


Älgspaning i Härke



Älgar på åkern utanför vårt hus (tyvärr funkar inte zoomen på lilla kameran..)



Storebror i chock

Imorse när vi svängt ut med bilen från gården fick vi se två stora älgar. Mamma trodde först att det var två hästar som kom och gick, men när hon såg att det var älgar hoppade vi ur bilen fort som tusan!

Dagens outfit



Hästtröja och leggings (H&M)

Fredagsmys





Ikväll hade vi FREDAGSMYS här hemma för första gången. Vi åt chips, drack festis och pussades framför bompa (tills chipsen var uppätna, sedan började vi bråka som vanligt igen)

Mamma Ingela?





"-Hej, jag heter mamma Ingela" sade storebror

Blöt promenad



Rustad för regn



"Iii, häftigt att bli blöt"

När pappa kom hem efter jobbet var mamma desperat efter frisk luft. Så det fick bli en långpromenad i vagnen- trots smattrande regn!

Bygger hus





Kusinerna bus

Nova kom på lekbesök. Vi drog in MASSOR av leksaker i gästrummet som vi byggde ett hus av.

Dagens outfit



Bamsetröja och velourbyxor (Lindex)

I love dagis



Väntar på bussen till dagis



Retar gallfeber på mamma genom att försöka trycka på STOP-knappen under hela bussfärden



Idag har jag gått min tredje dag på förskolan. Allt går som en dans, säger inskolningsfröken Lena. Jag är glad mest hela tiden, skuttar omkring och leker. Och knuffas lite på de andra barnen (även 5-åringarna!) Fast det gillar inte fröknarna.. Aj, aj Isa säger de då.

Stolarna





"-Knäpp kort på mig nu!"

Såhär ser stolarna ut. En grön, en blå och en grå. Riktigt superskick, ser helt nya ut.

Pimpar legogubbarna





"Så, så, nu blev ni snyggare"

Imorse innan dagis lekte jag med lego på storebrors rum. Efter ett tag sprang jag till mammas smyckeskrin och hämtade några armband att pynta legogubbarna med.

Pappa blir ett år äldre

 

Nybliven tvåbarnspappa (första fotot på oss)

Idag fyller pappa (världens bästa såklart) 35 år! Vi ska fira med glass, Tristan vill ha tårta, men mamma tycker det är nog med tanke på förra veckans överkonsumtion.

Dagens fynd



Provsittning pågår

Pappa har fyndat stolar på blocket idagtre stycken i olika färger för 200 kr. De är väldigt låga i modellen och fungerar mer som fåtöljer, så de får stå i vardagsrummet. Bild kommer snart!

Vadå vilodag?



Geggamoja i håret, såklart



"Är jag tjusig nu?"

Inatt sov jag inte så mycket, vaknade dessutom alldeles för tidigt (innan Tristan t.o.m!) Så mamma bestämde att vi skulle stanna hemma från dagis och vila. Men det var jag inte alls med på, hela dagen har det varit bus, bus, bus!!!

Dagens outfit



Tröja och velourbyxor (H&M)

Dagisstart



Rusar till bilen, laddad som tusan!



 

Fruktstund tillsammans med storebror och Lena (inskolningsfröken)

Idag var det alltså dags för första inskolningsdagen! Jag fick vara på dagiset i två timmar med mamma, vi kikade runt i lokalerna och lekte tillsammans med min inskolningsfröken, storebror och två andra barn. Sedan gick vi ut på gården och träffade resten av barngruppen, då blev jag lite blyg.. 

Nya rutiner



Imorse fick mamma lägga fram två klädhögar i hallen. En till storebror och en till... mig! För idag började jag min första dag på förskolan.

Mer besök från släkten!






Otto



Tog på mig mössa, skor och solbrillor- alldeles själv



Mamma uppvaktades med blommor, tårta och presentkort på SPA! Tusen tack!

På eftermiddagen fick vi besök igen. Det var Ylva, Ingemar, Lena, Göran och Otto med familj som kom och hälsade på. De hade med sig present och tårta till mamma, som tyvärr var på väg utanför dörren när de kom och missade tårtkalaset (fast som tur var fanns det tårta kvar sedan...)

Kusinlek och loppisfynd



På cykeltur i nya jackan (Helly Hansen) mamma köpte på loppiset idag





KÄRLEK



  

Mamma och Johanna åkte iväg på loppis tidigt imorse- och kom hem med flera kassar fulla av kläder! Efter loppiset följde Johanna och Nova med hem till oss på lek och bus.

Fotoutflykt





Mamma ville testa kameran utomhus så vi åkte till Stocke Titt! Men så mycket fotande blev det inte eftersom vi sprang kors och tvärs mest hela tiden och mamma fick fullt upp med att se efter oss.


Moster fotar







Moster fick också testa nya kameran. En liten, liten stund iallafall :)

Testing, testing



Första fotot med nya kameran

Mamma provade nya kameran- wow vilken skillnad och vad ROLIGT hon tyckte det var att fota med den!


Veckans höjdpunkt



Nova kom och lekte med oss. När mamma plockade fram lördagsgodiset bänkade vi oss framför tv:n och myste tillsammans.

Firandet fortsätter



Alldeles, alldeles underbart presentkort till mamma



Moster Helen i farten! (bild från krogen igår kväll)

Igår kom moster för att fira. Det blev sushi och ännu en sen utekväll. Presentutdelning blev det också. Av moster, morbror, mormor och gammelmorfar fick mamma en hotellnatt, middag och SPA upplevelse i Sundsvall! Så om två veckor åker mamma och moster iväg. Det blir mammas första barnfria resa- någonsin!

Fikabesök





"Hjälp, bäst att göra sig osynlig"

På eftermiddagen kom Emelie och Cassandra på fika. Huu, det var läskigt med besök, jag vågade inte äta av tårtan när de satt med vid bordet..


Dagens lunch: hemlagad paj



Mamma kämpar på och försöker laga mat utan att fuska med hel och halvfabrikat (hrm, inte varje dag men någon dag i veckan iallafall)

Bokstavsfrälst storebror



Tristan har blivit extremt intresserad av siffror och bokstäver. När vi var på affären hittade mamma bokstavskex och gissa om de blev populära?

Kl 05:22 imorse



"-SOV!!!" (mamma)
"-Näe, jag ska absolut inte sova" (Tristan)

Gårdagen i bilder:



Hjälper till med paketöppningen



Tårtkalas!



"Hurra, hurra, hurra!"





Gäster som kom för att fira

Några av de fina presenterna:



Faster Malin med familj skickade tjusiga blommor (luktar så gott!)



Klänning (Nanso)



Ännu mera finsk design :)



Vaniljtryffel doppad i vit choklad och rött te- allt lokalproducerat!



Helårsprenumeration på Family Living



.. också KAMERAN, förstås! En Canon EOS 450 D

Mamma är väldigt rörd och glad över all uppvaktning. TUSEN TACK! Och ikväll fortsätter firandet, då kommer moster Helen ner med ännu en present. Oj, oj..


Slutkörd 30-åring!



En liten tjuvtitt på vad mamma fick i födelsedagspresent..



.. gissa om hon blev helt överlycklig???

Idag har det inte varit någon vanlig dag här hemma, för idag fyller mamma 30 år! Det har förstås firats och nu är mamma väldigt slutkörd :) Så.. bilder från dagens firande kommer imorgon. Håll ut!

Höst= vardag



Kvällsfika framför "bompa"

Den här veckan har vardagen verkligen börjat rulla igång igen. Igår var det styrelsemöte på dagis och ikväll hade pappa sin första badmintonträning för säsongen.


Dagens outfit



Tröja (KappAhl) spökbyxor (Po.p)

Ändrade planer



Tristan är intresserad av vägskyltar nu, alla ska stanna och läsas





"Men.. får vi bara en kaka?"

Vi åkte till stan och kikade på present till pappa. Han önskar sig ngt till hemmet- och jag älskar att  riva i inredningsaffärer!! Men mamma tröttnade snabbt på att jaga efter mig bland alla dyrbara vaser, så istället hämtade vi Tristan tidigare på dagis och gick till Björkbacka.

RSS 2.0